NavMenu

Generalni remont HE "Bajina Bašta", početak radova 2007.god, kredit KFW banke - 30 mil EUR

Izvor: Novosti Petak, 20.05.2005. 13:03
Komentari
Podeli

U Elektroprivredi Srbije planiraju nova, značajna ulaganja u kapitalne remonte "Drinskih hidroelektrana" - u protočnu HE "Bajina Bašta". Pare za radove vredne oko 30 mil EUR, koji treba da počnu polovinom 2007.god i traju nekoliko godina, obezbediće iz kreditne linije nemačke KFW banke. Kreditni uslovi su veoma povoljni sa minimalnom kamatom i grejs periodom od 4 god. Otplata prve rate započeće tek po okončanju generalnog remonta sva 4 agregata HE "Bajina Bašta" ukupne snage 360 MW.

Planira se zamena radnog kola, kompletnog statora generatora, razvodnog postrojenja, pomoćne opreme, rashladnog sistema. Rotor će se revitalizovati, a transformatori u piralenu zameniti suvim. Snaga generatora će biti povećana za 5 - 6%. Planira se ugradnja novog upravljačkog i kontrolnog sistema sa najvišim stepenom automatizacije, kao i video nadzora rada u pogonu. Praktično će dobiti novu elektranu sa produženim radnim vekom od 30-40 godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.