Izvor: eKapija | Sreda, 23.07.2014.| 16:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Air Serbia" neće leteti u Tel Aviv

Srpska nacionalna avio-kompanija "Air Serbia" saopštila je da je zbog krize u pojasu Gaze suspendovala letove ka izraelskom Tel Avivu.

- "Air Serbia" saopštava da su letovi za "Ben Gurion" međunarodni aerodrom u Tel Avivu narednih 24 sata suspendovani. Ova odluka je doneta kako bi se sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutne nestabilne situacije. "Air Serbia" nastavlja da prati situaciju i obaveštava putnike o novim informacijama kako budu pristizale - navodi se u saopštenju nacionalne avio-kompanije.

Prethodno je Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) saopštila da "snažno preporučuje" avio-kompanijma da izbegavaju letove ka Tel Avivu.

U saopštenju EASA se ne spominje vremenski rok, već se navodi da će "pratiti situaciju i savetovati kako se razvija situacija".

Američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) je, s druge strane, zabranila svim kompanijama iz SAD da lete za Izrael i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu.

Američka vladina agencija navela je da se zabrana odnosi samo na američke avio-kompanije i da će nova uputstva biti izdata "čim uslovi to dozvole", preneo je AFP.

Letove ka Tel Avivu su, između ostalih, obustavili i nemačka "Luftansa" i francuski "Air France".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.