NavMenu

"Musicology" novi festival u Beogradu od 24. do 27. jula

Izvor: Politika Utorak, 22.07.2014. 15:49
Komentari
Podeli

Krajem ovog meseca Beograd će dobiti novi muzički festival nazvan "Musicology" koji, uz podršku Belefa, organizuje Bitefart klub, a trajaće tri dana – od 24. do 27. jula. Pred beogradskom publikom nastupaće neki stari znanci, ali i nova imena, od Nikole Kontea koji će otvoriti festival, preko Marija Bjondija i Kezaje Džonsa do grupe "Dirty Loops".

Nikola Konte, klasično školovani muzičar, inovator džeza, producent, di-džej i gitarista, nastupiće 24. jula sa svojim bendom, ali to neće biti i njegov jedini nastup u Beogradu. Narednog dana ovaj italijanski muzičar predstaviće i svoj di-džej set. Nedavno je Konte objavio novi album "Free Souls" koji će posetioci moći premijerno da čuju 24. jula na Kalemegdanu.

Italijanski šarmer Mario Bjondi, čija tamna boja glasa mnogo podseća na Berija Vajta, nastupiće drugog dana festivala takođe sa svojim bendom. Mario Bjondi je lansiran u svet muzike 2006. godine kada je objavio album "Handful of Soul" i od tada njegov muzički put imao je samo uzlaznu putanju. Poslednji album "Sun" izašao je prošle godine, a predstavljen je na koncertu u Rojal Albert holu gde se poznatom pevaču pridružio i bend "Inkognito". Mario u Beograd dolazi u sklopu turneje tokom koje je već posetio Brazil i Holandijui nastupio na "Umbrija" festivalu.

- Nemam neka određena očekivanja kada prvi put posećujem neki grad. Više volim da se prepustim muzičkim osećanjima i podelim ih sa publikom na licu mesta. Čuo sam da je veliko interesovanje ženskog dela publike za dan festivala kada ja nastupam. Moram da priznam da mi ta činjenica laska, ali to nikada ne kažem suprugi - iskren je Mario Bjondi, povodom svog prvog gostovanju u Beogradu.

Zvezda treće festivalske večeri, harizmatični pevač, gitarista i kantautor Kezaja Džons, poreklom je iz Nigerije, a svoju neobičnu tehniku sviranja i mešanje sirovog bluza i oštrog fanka, koju je nazvao "blufank", već je predstavio beogradskoj publici.

- Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro - izjavio je Kezaja Džons koji već drugu godinu zaredom nastupa u našem glavnom gradu.

S vremena na vreme pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jednostavan u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke što je upravo uradila švedska "najbolje čuvana tajna", a sada već globalna senzacija "Dirty Loops". Nastup ovih švedskih mladića zakazan je za 27. jul i biće to njihovo prvo gostovanje u Srbiji, a ujedno i u ovom delu Evrope.

Bend je preko noći postao hit na "Facebook" i "Youtube", obrađujući hitove velikih pop zvezda poput Adel, Džastina Bibera, Lejdi Gage, Rijane… Ove godine "Dirty Loops" je izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom "Loopified" i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pesama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.