NavMenu

Luksuzni avio-taksi - Kompanija Milice Jovanović "Infinity aviation" dobila dozvolu za letove

Izvor: Alo Nedelja, 20.07.2014. 22:27
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Luksuzna avio-kompanija "Infinity aviation" Milice Jovanović, supruge Miće Jovanovića (vlasnika Univerziteta "Megatrend"), dobila je pre dve nedelje dozvolu za obavljanje javnog avio-saobraćaja od Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, piše list "Alo".

- Mi funkcionišemo kao neka vrsta avio-taksi prevoza i u floti imamo dva mala poslovna aviona. Klijenti kod nas mogu da zakupe avion i za sada to važi isključivo za destinacije na teritoriji Evrope. Već imamo posla, a o cenama stvarno ne bismo govorili. Klijenti su nam prosto svi koji to mogu sebi da priušte - rekli su u kompaniji čije je sedište na Obilićevom vencu.

Iako su objasnili da je "Infinity" nešto poput "Air Pinka", na pitanje da li mogu da se čuju sa suprugom Miće Jovanovića, novinarima lista "Alo" rečeno je da ona "gotovo sigurno nije trenutno u Beogradu". Kako se ni Mića nije javljao na pozive, ostali su uskraćeni za odgovor na pitanje da li joj je Mića za biznis ustupio neki od svoja dva aviona koje poseduje u privatnoj kolekciji.

Naime, u voznom parku kompanije "Infinity" zasad se nalaze dva aviona, i to "cesna 650" (YU-BMT) i "citation yet" (YU-MTU), a sam Jovanović je i poslednji put u London, da bi rešio problem sa svojim doktoratom, leteo upravo svojom "cesnom 650 citation". Jovanovićeva je za svoju firmu angažovala i iskusni tim, između ostalog i Željka Krstića, nekadašnjeg direktora letačkih poslova u kompaniji "Jat".

- Kompanija je podnela zahtev za dozvolu krajem marta i nakon provere ispunjenosti finansijskih i tehničkih uslova u standardnoj proceduri, koja je ista za sve, izdata im je operativna dozvola za obavljanje javnog avio-prevoza sa brojem 008 - kažu u Direktoratu.

Po podacima Agencije za privredne registre, Milica Jovanović kompaniju je otvorila krajem prošle godine sa milion dinara, a u maju ove godine kapital je u tri navrata povećala za skoro 11 miliona dinara.

Mića Jovanović podneo je u junu ostavku na mesto rektora "Megatrenda".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.