NavMenu

Ponovo teče "Voda voda" - Vojin Đorđević otvorio novi pogon preko puta bivše fabrike "Laroucci voda" u Banji Vrujci

Izvor: Novosti Četvrtak, 17.07.2014. 16:04
Komentari
Podeli
Preko puta u korov zarasle nekadašnje fabrike "Voda voda", sada "Laroucci voda" u Banji Vrujci kod Mionice, čiji je vlasnik proslavljeni košarkaški as Vlade Divac, nedavno je u nekadašnjoj hali "Sinalco Srbija" montiran novi pogon za flaširanje. Iz fabrike će, saznaju "Novosti", ponovo izlaziti nekada popularna "voda voda" u prepoznatljivoj četvrtastoj ambalaži.

Novi pogon otvorio je Vojin Đorđević, koji protiv Divca vodi maratonski sudski spor, optužujući bivšeg košarkaša da mu je preoteo vlasništvo nad fabrikom "Voda voda", vrednom više od 10 mil EUR. Brend je, saznaju "Novosti", u vlasništvu kompanije "Grenki list licenciranje", koju je Đorđević osnovao u Sloveniji.

Radnici "Laroucci vode", koji su insistirali na anonimnosti, vele da su u fabriku poslednji put kročili januara prošle godine. Tada su dobili rešenja da su na kolektivnom godišnjem odmoru koji traje do danas. Na ulaznoj kapiji od tada je katanac. Fabrika godinama ne radi, a radnici nisu primili bezmalo 20 plata.

- Ne pamtimo kad smo videli vlasnika, Vladu Divca, od marta ove godine ne pojavljuju se ni direktor, niti bilo koji njegov saradnik - kaže radnik "Laroucci vode".
- Nekolicina nas tužili smo ga za neisplaćene zarade, imamo pravosnažne i izvršne sudske presude, ali šta vredi kad dugovanja ne možemo da naplatimo. Neko je bio brži, popisao je i zaplenio sve što je u fabrici vredelo, uključujući i kompletnu liniju za punjenje flaša. Platu ne primamo, nemamo od čega da živimo, nas država juri za neplaćene račune za vodu, struju, banke za rate kredita, a Divca niko ne pita što nama za plate duguje silne pare.


I dok na papiru zaposleni u "Laroucci vodi" pokušavaju da isteraju pravdu, nekadašnji vlasnik, Vojin Đorđević angažovao je 24 radnika u hali nekadašnje fabrike "Sinalco Srbija" na proizvodnji "voda vode".

- Montirana je nova oprema, a proizvođači proveravaju projektovani kapacitet i obučavaju radnike - kaže izvor "Novosti".
- Nova fabrika imaće licencu za korišćenje brenda i ambalaže "Voda vode", koja će u početku biti plasirana na tržištu Srbije, a očekuje se veliki broj inostranih porudžbina. Među zaposlenima ima i iskusnih radnika koji su bili u "Laroucci vodi", pre njene propasti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.