NavMenu

Agrarni budžet Zrenjanina 350 miliona dinara - Novac za subvencije, komasaciju, uređenje puteva...

Izvor: Beta Sreda, 16.07.2014. 16:44
Komentari
Podeli
Agrarni budžet za ovu godinu u Zrenjaninu, urađen na osnovu programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, iznosi oko 350 miliona dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

On je na konferenciji za novinare istakao da je od tog iznosa oko 20 miliona dinara izdvojeno iz budžeta grada Zrenjanina, dok je većinski deo, odnosno nešto više od 320 miliona dinara, dobijeno od zakupa državnog zemljišta.

- Iz budžeta grada biće izdvojeno osam miliona dinara za matičenje stoke, dok će 10 miliona biti namenjeno pokrivanju kamata subvencionisanih kredita, kojim će biti omogućeno da 250 do 300 poljoprivrednika podignu kredit u iznosu od 100.000 do 500.000 dinara za jesenju setvu - naveo je Santovac.

Kako je naglasio, osam miliona dinara biće izdvojeno za veštačko osemenjavanje, što uključuje i regres za reproduktivni materijal.

Santovac je rekao i to da će od ukupne sume dobijene od zakupa državnog zemljišta, koja iznosi 327 miliona dinara, 100 miliona dinara biti utrošeno za uređenje atarskih puteva, 76 miliona dinara za kanalsku mrežu, a da je za započetu komasaciju Katastarske opštine Botoš, izdvojeno 70 miliona dinara.

- Kada je reč o uzorkovanju i kontroli poljoprivrednog zemljišta, Poljoprivredna stručna služba grada Zrenjanina izvršiće analizu 4.000 uzoraka, za čije izvršenje je Grad predvideo osam miliona dinara - istakao je zamenik gradonačelnika.


Kako bi se u budućnosti izbegle posledice olujnih vetrova, izdvojeno je 10 miliona dinara za vetrozaštitne pojaseve duž puteva. Zatim, za unapređenje rada poljočuvarske službe prediđeno je 13,6 miliona dinara - za kupovinu opreme i vozila, a u planu je i poseta poljoprivrednika sajmovima u okruženja, za šta je novac obezbeđen od zakupa poljoprivrednog zemljišta.

Santovac je ukazao da je jedan od strateških ciljeva grada Zrenjanina proizvodnja zdrave hrane, koja će se odlikovati visokim kvalitetom poljoprivrednog proizvoda.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.