NavMenu

Predstavljene turističke mape sa parkinzima i garažama

Izvor: eKapija Sreda, 16.07.2014. 15:42
Komentari
Podeli

(Foto: tob.rs)
U Turističkom informativnom centru u Beogradu danas su predstavljene turističke mape sa ucrtanim parkinzima i garažama, koje će biti besplatno deljenje turistima. Na taj način će turistima, kojih godišnje u Beogradu pristigne oko 640.000, biti pojašnjeni načini parkiranja u gradu, kao i plaćanje te usluge.

Kako bi se svi koji prvi put parkiraju u Beogradu lako snašli , napravljena je "Bg info mapa" koja sadrži ucrtane parking zone sa ulicama na kojima su prikazana javna parkirališta i garaže.

Direktor Turističke ogranizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da u Beograd beleži značajan i stalni rast dolaska stranih gostiju, koji još uvek dolaze uglavnom individualno i često svojim kolima.

- Nove mape su još jedan od načina da poboljšamo informisanost i na taj način povećamo turističku neposrednu i posrednu potrošnju. Zajedno sa Parking servisom, napravili smo mali pomak, ali svaki, pa i najmanji korak u dobrom pravcu, donosi odmah merljive i vidljive rezultate. Turisti će sada moći mnogo lakše da se snađu, čime je Beograd stao u red onih evropskih metropola, koje imaju veliki broj turista i značajna prihod od turizma – izjavio je Popović.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković je izjavio da je veoma značajno što će strani turisti imati informaciju na koji način mogu da se parkiraju u zonama i garažama, gde i na koji način mogu da kupe karte, da im zbog nepropisnog parkiranja ne bi bio pokvaren odmor.

Popović je napomenuo da je Beograd ove godine imao mnogo značajniji rast od nekih većih turističkih prestonica Evrope.

- Od početka godine imamo stalan rast turista, koji se kreće između 24% više u januaru, u odnosu na prošlogodišnji januar, a prosek za šest meseci je povećanje između 14 i 17%, što noćenja, što dolazaka. Maj je zbog poplava bio nešto slabiji ali i on je zabeležio rast preko 10%, a očekujemo da će jun biti jos bolji"; kazao je on.

Portparolka "BG Info box"-a Biljana Nedeljković je izjavila da je to preduzeće, osim nove Turističke mape grada, izdalo i jednu koja prikazuje mesta za noćni život Beograda, kao i dvojezični vodič.

Turisti će osim u turističkim cebtrima besplatnu mapu moći da preuzmu i na parking servisima i u graražama, a od avgusta je u planu i višejezični digitalni vodič na smart telefonima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.