NavMenu

Donatorska konferencija za Srbiju i BiH 16. jula - Vlada usvojila izveštaj o poplavama

Izvor: eKapija Utorak, 15.07.2014. 16:02
Komentari
Podeli

(Foto: vs.rs)
Vlada Republike Srbije usvojila je danas Izveštaj o ovogodišnjim poplavama u našoj zemlji koji će biti predstavljen na Donatorskoj konferenciji na kojoj će biti prikupljana sredstva za saniranje posledica poplava. Vlada je ovlastila Kancelariju za pomoć i obnovu poplavljenih područja da izveštaj dostavi Vladi Francuske, suorganizatoru Donatorske konferencije.

Donatorska konferencija pod motom "Izgradimo ponovo zajedno", čiji je cilj mobilisanje dalje podrške za Srbiju i BiH posle poplava, biće održana 16. jula u Briselu.

Cilj konferencije, koju organizuju Francuska i Slovenija, jeste prikupljanje sredstava donatora za obnovu zemalja pogođenih poplavama, saopštila je Evropska komisija.

Konferencija će takođe doprineti unapređenju saradnje na polju odbrane od poplava i prirodnih katastrofa u regionu, kao i operativne koordinacije, navodi se u saopštenju evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.

Kako je predviđeno agendom, konferenciju će otvoriti File, premijerka Slovenije Alenka Bratušek i ministar spoljnih poslova Francuske Loran Fabijus, a učesnicima će se potom obratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsedavajaći predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Na konferenciji će biti prikazana i tri filma o katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini i Srbiji kao i o reakciji međunarodne zajednice na to, a završnu reč održaće evropska komesarka za humanitarnu pomoć Kristalina Georgieva.

Na konferenciju su pozvani zemlje donatori, međunarodne finansijske institucije i relevantne organizacije civilnog društva, navodi se u saopštenju.

Evropska komisija, Francuska i Slovenija naznačile su kao prioritet ekonomsku obnovu Srbije i BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.