NavMenu

Milioneri žele da radimo dan manje

Izvor: B92 Petak, 11.07.2014. 10:16
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Većina milionera u SAD smatra da je četvorodnevna radna nedelja "validna ideja", iako ne bi podržali smanjivanje broja radnih sati u nedelji.

Anketa "Spectrem Group" među poslovnim ljudima koji u svom biznisu raspolažu sredstvima većim od milion dolara pokazala je da bi se njih čak 69% založilo za "brisanje" jednog radnog dana. Ženski milioneri prednjače - njih 82% smatra da su četiri radna dana prava mera.

Ipak, kako prenosi NBC kraća radna nedelja podrazumeva duže radno vreme. Većina milionera smatra da je za njihov posao i dalje potrebno 40 radnih sati nedeljno po zaposlenom, ali da bi ljudima više odgovaralo da rade četiri dana nedeljno po deset sati.

O četvorodnevnoj radnoj nedelji se govori sve više poslednjih godina, ona se lagano uvodi u pojedinim zemljama (npr. Švajcarska), a i britanski stručnjaci su nedavno upozorili da petodnevna radna nedelja u ovim okolnostima ima velike posledice na zdravlje i socijalni život zaposlenih.

U diskusiju se uključio i prvi čovek kompanije "Google" milijarder Leri Pejdž, koji je se takođe zalaže za promene.

- Mišljenje da svi moraju da frenetično rade svaki dan kako bi ispunili očekivanja prosto nije tačno. Trošimo previše vremena radeći stvare koje su nepotrebne. Potreban nam je koordinisan načn da se radna nedelja skrati - rekao je Pejdž.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.