Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.07.2014.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bogat zabavno-umetnički program svakog petka u Skadarliji

Skadarlija (Foto: Beograd.rs)
Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Opštinom Stari grad i JKP"Gradske pijace" će svakog petka organizovati zabavno umetnički program u Skadarskoj ulici, pod nazivom Leto u Skadarliji 2014.

Počev od 11. jula, svakog petka od 19 časova, na bini ispred Kuće Đure Jakšića naši poznati glumci će izvoditi umetnički program za posetioce. Glumac Milan Milosavljević će se naći u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić će u ulozi Đure Jakšića pozdravljati goste u Skadarliji, dok će Lazar Jovanov u ulozi Skadarlijskog dobošara čitati kodeks o ponašanju.

Glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančeska će u pratnji orkestra pevati starogradske pesme i govoriti anegdote vezane za istoriju čuvene boemske Skadarlije. Atmosferu u Skadarskoj ulici dočaraće mladi parovi obučeni kao dame i gospoda u građanskim kostimima sa početka 20. veka.

U donjem delu Skadarlije, svakog dana od 14 do 23 časa, biće postavljen Skadarlijski bazar, na kom će posetioci moći da kupe suvenire, umetničke predmete, rukotvorine, antikvitete, predmete starih zanata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.