NavMenu

Neizvestan završetak radova na Poštanskoj štedionici u Novom Sadu

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 10.07.2014. 13:12
Komentari
Podeli
Zgrada Poštanske štedionice, na čiju se izgradnju čeka više od 20 godina, dobila je prozore i više nije pod skelama, ali, zbog sporne dokumentacije, eventualni završetak i dalje nije ni u najavi, saznaje 021.

Kako saznaje novosadski portal u "Ateksu", firmi koja izvodi radove, do zastoja je došlo zbog papirologije jer je potrebno da "Pošta Srbije" kao javno preduzeće dobije saglasnost od Direkcije za imovinu da oni mogu da izvode radove, jer je raniji izvođač bio "Investdom". U tom slučaju, Poštanska štedionica bi bila završena za nekoliko meseci.

Finansijski direktor "Ateksa" Aleksandar Đorić kaže da čim budu dobili odobrenje istog trenutka nastavljaju sa radovima koji bi, prema njegovoj proceni, mogli da se završe za pola godine.

- Čekamo do kraja meseca da Direkcije za imovinu Srbije da "Pošti" saglasnost da mi nastavimo radove. Nije im bilo jasno kako smo se mi pojavili, iako je u prilogu bila dokumentacija da smo sve otkupili od "Investdoma", koji je bio ranije izvođač. "Pošta" je državna ustanova i mora da se nabavi saglasnost - navodi Đorić.

Ostao je da se uradi unutrašnji deo zgrade i svako će dati svoje zahteve po kojima će se uraditi enterijeri, ventilacija, staklo, pregradni zidovi, šalter sala, poslovni prostor i sve ostalo što je potrebno.

Đorić naglašava da su sredstva obezbeđena, kao i garancije, a za pola godine bi sve bilo gotovo, samo treba da dobiju taj papir.

- Godinu i nešto čekamo na papire, a obezbeđena je garancija na milion i nešto evra italijanske firme koja je to otkupila. Položili su 400 hiljada evra na računu - priča on za 021.

Radovi koji su sada obavljeni, urađeni su po nalogu građevinske inspekcije.

- Kada su lopovi pokrali aluminijumske prozore i oluke, krov je bio od bakra i onda je to sve propalo. Dali su nam nalog da moramo potpuno da saniramo krov, kao i da se objekat zaštiti, što smo i uradili. Potpuno smo sve sanirali, a fasada je bila skroz oštećena - objašnjava Đorić.

Direktor sektora za poslovnu mrežu Poštanske štedionice Zoran Đurđević kazao je za 021 da je unutrašnjost sanirana, ali da je u toku izrada nove projektne dokumentacije za uređenje i opremanje prostora, "što je sve zajednička aktivnost JP "Pošta Srbija", firme "Ateks" i banke Poštanske šedionice.

- Sve urađeno može se smatrati nekim vidom pripreme za nastavak aktivnosti na završetku objekta - kaže on.

Podsetimo da su još pre tri godine direktor JP PTT Srbija Goran Ćirić i direktor "Ateksa" Marko Ćulibrk prilikom obilaska objekta sa tadašnjim gradonačelnikom Igorom Pavličićem obećali da će Poštanska štedionica biti gotova za godinu dana i da će jedan deo biti namenjen za robnu kuću. Prošle godine bilo je reči i o tome da će zemljište na kojem se nalazi zgrada Poštanske štedionice sugrađanin Dušan Dunđerov potraživati u postupku restitucije, te da taj nedovršen objekat u samom centru grada neće uskoro biti završen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.