NavMenu

"MK Mountain Resort" gradi još 75 apartmana u "Grandu" - Kopaonik nikad spremniji za goste tokom letnje sezone

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.07.2014. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Hotel "Grand" na Kopaoniku do kraja godine mogao bi biti bogatiji za još 75 apartmana. Naime, kompanija "MK Mountain Resort" planira da sa gradnjom počne čim se usvoji Urbanistički plan Kopaonika, za koji se optimistično nadaju da bi mogao biti gotov za nekoliko meseci.

Kako je najavio direktor "MK Mountain Resort"-a Nikola Avram, prema planu, biće izgrađen i novi kongresni centar, dok će postojeća konferencijska sala "Anđela" biti pretvorena u spa centar.

Istovremeno, kompanija "MK Mountain Resort" saopštila je da ovog leta na Kopaoniku očekuje da bude ostvareno oko 30.000 noćenja, što je tri puta više nego pre par godina.

- Želimo da napravimo koncept aktivnog odmora, odnosno da gosti mogu tri do četiri dana da provedu u mnogobrojnim aktivnostima, a ne da, kao nekada, od letnjeg sadržaja imaju samo "odlazak na palačinke" - kazao je Avram.

On je istakao da zasada sve teče po planu i da gosti već prepoznaju tu planinu kao letnju destinaciju.

Za svakog po nešto

(Foto: Jelena Đelić)
Proteklog vikenda, na samom početku letnje sezone tokom promocije aktivnog odmora "Kopaonik Open Summer Tour", organizatori "MK Mountain Resort" i JP "Skijališta Srbije", omogućili su gostima da sami kreiraju svoj aktivan odmor u prirodi, odabirom nekih od mnogobrojnih adrenalinskih i zabavnih aktivnosti - paraglajding, pešačke ture, vožnja četvorotočkašima po neuređenim stazama, vožnja žičarom, planinski biciklizam, jahanje konja kao i sadržaji zabavnog parka - zip line, bob na šinama i tjubing.

- Ovog leta očekujemo čak 30.000 noćenja u našim objektima, što je ipak još daleko od velikog potencijala ove planine. Tome svakako, pored aktivnog odmora i sadržaja koje Kopaonik nudi, doprinosi i činjenica da su u letnjem periodu cene smeštaja na Kopaoniku u proseku niže i do 50% u odnosu na zimski period. Naša ulaganja su u ovom trenutku maksimalno orjientisana na letnju sezonu na Kopaoniku, u tome vidimo najveći potencijal i nastojaćemo da kroz nekoliko godina, zajedno sa našim partnerima iz "Skijališta Srbije", razvijemo koncept evropskih planinskih centara koji već uveliko preferiraju letnju ponudu i sadržaje - dodao je Nikola Avram, direktor "MK Mountain Resorta".

Za sve one koji odluče da leto provedu na planini, treba napomenuti da su žičare i ostale atrakcije počele da rade od 26. juna i radiće svakog četvrtka, petka subote i nedelje. Zabavni i adrenalinski sadržaji će biti na raspolaganju gostima celog leta u periodu od 10 do 17 časova - rekao je Dejan Ljevnaić, v.d. direktora "Skijališta Srbije".

(Foto: Jelena Đelić)
Posetioci na Kopaoniku mogu da uživaju u šetnjama, panoramskoj vožnji žičarom Pančić, vožnjom bicikala po specijalno određenim rutama, ali i u drugim vidovima zabave. Od ove sezone u ponudi je i nova staza, duga 1.500 metara, za vožnju specijalnim downhill vozilima, mountain cart, koja kreće od vrha Pančića preko staza Krst do doline sportova.


Od početka letnje sezone u ovom planinskom centru za sve mališane, a i one starije koji vole dodatnu dozu adrenalina radiće bob na šinama, zip lajn i tjubing staza. Cena vožnje bobom za odrasle je 400 dinara, dok je za decu 280, a letnjim cenovnikom predviđeni brojni paketi i pogodnosti. Kako bi se posetioci planinskih centara lakše i brže informisali o sadržajima, "Skijališta Srbije" pripremila su aplikaciju "Ski Serbia summer" izrađenu za Android platformu mobilnih uređaja. Ova aplikacija omogućava korisnicima da se lakše i detaljnije informišu o aktivnostima i sadržajima koji ih očekuju na planini.

Sportisti rado viđeni

(Foto: Jelena Đelić)
Avram je rekao da na Kopaonik tokom leta na pripreme dolazi košarkaška reprezentacija Srbije, jedan rukometni klub iz Makedonije, a očekuju se i sportisti iz Rusije i Ukrajine.

Saradnja sa letnjim festivalima

Jedan od predloga kako bi mogli privući goste koji su do sada leto uvek vezivali za more i odlazak na plaže, jeste i organizacija letnjih festivala na ovoj planini.

Kako kaže direktor "MK Mountain Resort"-a , već su razmišljali o tome, ali s obzirom na to da u Srbiji već ima mnogo letnjih festivala, ne bi se išlo na organizaciju potpuno novog festivala, već saradnju sa postojećim brendom.

Kako je ova ideja tek u nastajanju, ostaje da vidimo da li će na padinama Kopaonika čuti di-džejevi "Exita" ili zvuci trube iz Guče. A možda nas iznenade i, žanrovski, neki drugi izvođači.

J.Đ.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.