NavMenu

Pet prevoznika za autobuske linije u Nišu

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 03.07.2014. 10:04
Komentari
Podeli
"Niš-eksperes", "Ćurdić", "Ariva Litas", "Lasta" i JP "Aerodrom" Niš poslali su ponude za 4 paketa linija gradskog i prigradskog autobuskog prevoza u Nišu.

Od svih paketa, koji su bili ponuđeni na tenderu okončanom 30. juna, najobimniji je prvi paket. U njemu su sagledane najduže gradske linije, kao što su Niška Banja - Minovo naselje, Naselje 9. maj - Ćele Kula ili Mokranjčeva - Branko Bjegović.

Takođe, prvi paket obuhvata i većinu prigradskih linija, a jedinu ponudu za ovaj raspored linija poslao je "Niš-ekspres".

U drugom paketu su linije koje povezuju Bubanj i Durlan, kao i deo prigradskih linija, a jedini ponuđač za drugi paket je prevoznik "Ćurdić".

Treći paket ima dve gradske linije, Železnička stanica - Duvanište - Skopska i Trg K.A. - Bulevar Nemanjića - Delijski Vis, kao i 12 prigradskih linija. Jedini ponuđač za treći paket je "Ariva Litas" iz Požarevca.

U četvrtoj ponudi je skraćena "kružna" linija, kao i linije Sarajevska - Kalač brdo i Njegoševa - Donji Komren. Iako je ovo, po broju linija, najmanja ponuda, za nju je vladalo najveće interesovanje.

Osim niškog Javnog preduzeća "Aerodrom", konkurisali su i "Ćurdić", "Ariva Litas" i beogradska "Lasta". Međutim, ni za jedan paket nema ponuda dosadašnjih prevoznika "Transprodukta" i "Lekona". Na otvaranju pristiglih ponuda u niškoj Direkciji za javni prevoz bili su prisutni predstavnici svih prevoznika koju su poslali traženu dokumentaciju, a kako kaže zamenik direktora Direkcije Nenad Stanković, tenderska komisija će u narednih 40 dana predložiti direktoru najbolje ponude.

Nakon odluke direktora, odobrenje mora da da i Skupština Grada. Tek nakon "aminovanja" odbornika, mogu da se potpišu ugovori sa novim-starim autobuskim prevoznicima, što bi trebalo da se desi do 1. septembra.

Kako kaže Dragan Dobrašinović predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija, koji je vrši građanski nadzor u javnoj nabavci novih prevoznika u Nišu, većina prevoznika uglavnom ponudila autobuse bez klime.

- Najmanje dve trećine autobusa neće imati klimu. Nišlije će praktično ući u treću dekadu 21. veka bez klimatizovanih autobusa, a sa druge strane to kasnije potencijalno može puno da košta - objašnjava Dobrašinović.

Dobrašinović dodaje da je problem bio u samom konkursu koji od ponuđača nije zahtevao klimatizovane autobuse. Naglašava da je prilikom otvaranja ponuda utvrđeno da jedan ponuđač nije imao potpunu dokumentaciju i da će o daljim koracima odlučivati komisija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.