NavMenu

Beograd - Izgradnja novih škola u Kaluđerici, Borči, Novoj Galenici, Surčinu, 10 škola se proširuje, a 9 dobija filskulturne sale

Izvor: Novosti Četvrtak, 19.05.2005. 11:13
Komentari
Podeli

Skupština Grada proširila je spisak objekata koji će biti izgrađeni ili renovirani u toku 2005. godine, a za ove poslove izdvojeno je skoro 3 mlrd din. Uskoro će početi izgradnja nekoliko osnovnih škola na periferiji. Predviđeni su novi objekti u Kaluđerici, Borči, Novoj Galenici i u Surčinu. Više od 10 osnovnih i srednjih škola će biti prošireni, 9 škola će dobiti nove fiskulturne sale, a fasadna stolarija će biti zamenjena u skoro 60 škola.

Za opremanje škola računarima i ostalom elektronskom opremom Grad će izdvojiti oko 60 mil din. Osnovci će ubuduće sedeti i u novim klupama i stolicama, jer će do jeseni 2005.god gradska Vlada uložiti 90 mil din u opremanje učionica.

Nove sportske "hale" dobiće osnovne škole "Milica Milošević" u Jagnjilu, OŠ "Aca Milosavljević" u Rušnju, OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun Polju, OŠ "Gavrilo Princip" i OŠ "Sonja Marinković" u Zemunu i OŠ "Veljko Dugošević" na Zvezdari. Fiskulturne sale će dobiti i srednjoškolci u Petoj ekonomskoj školi U Rakovici, u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi i u Medicinskoj školi "Beograd".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.