NavMenu

Uhapšen direktor Aerodroma "Nikola Tesla"

Izvor: RTS Sreda, 02.07.2014. 12:22
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Velimir Radosavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla", uhapšen je danas zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saznaje RTS.

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" sumnjiči se da je sklopio štetan poslovni dogovor sa niskotarifnom avio-kompanijom "Wizz Air", čime je preduzeću na čijem je čelu naneo štetu veću od 2 mil EUR.

Policija je saopštila da je Radosavljević osumnjičen da je, prilikom samostalnog vođenja pregovora sa predstavnicima "Wizz Air"-a, 29. januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju sa tom kompanijom, kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20% na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Takvi povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost Zaključkom Vlade Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada u Republici Srbiji tek 30. decembra 2013. godine, i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje navedena kompanija nije ispunjavala, navodi policija.

Uprkos tome, kompanija "Wizz Air" koristila je usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine, na osnovu prethodno sačinjenog memoranduma.

Tek 25. marta 2011. godine zaključen je Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je Memorandum ozvaničen, a kojim su toj kompaniji odobreni popusti po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu sve vreme trajanja Ugovora.

Radosavljević je tako, navodi policija, kompaniji "Wizz Air" omogućio sticanje imovinske koristi u iznosu od 207.433.508,92 dinara, za koliko je oštećeno Privredno društvo Aerodrom "Nikola Tesla" a. d. Beograd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.