NavMenu

Beogradski advokati nastavljaju štrajk

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 30.06.2014. 08:49
Komentari
Podeli
Predsednik Disciplinskog suda Advokatske komore Beograd (AKB) Dragan Palibrk rekao je Tanjugu da će štrajk beogradskih advokata biti nastavljen u ponedeljak, utorak i sredu.

- U sredu je zakazan sastanak predstavnika AKB sa ministrima pravde i finansija na kom ćemo pokušati da nađemo neko rešenje. Nakon tog sastanka znaćemo šta i kako dalje - rekao je Palibrk.

Kada je reč o advokatima iz ostalih gradova Srbije, oni bi trebalo da počnu da rade danas (30. juna 2014. godine), jer je Advokatska komora Srbije odlučila da advokati rade tokom leta i da državi ostave rok do septembra da odluči da li će oporezivanje advokata-paušalaca vratiti na prošlogodišnji nivo.

Obustava rada u advokaturi počela je pre 10 dana u Beogradu, dok su advokati iz cele Srbije štrajkovali prošle srede (25. juna 2014. godine), četvrtka i petka.

Zbog obustave rada advokata ne održavaju se suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca.

Advokati koji paušalno plaćaju porez su nezadovoljni višestrukim povećanjem poreskih obaveza i traže od Ministarstva finansija da stavi van snage nova poreska rešenja kojima su im nameti, kako tvrde, povećani za 40%, a u nekim slučajevima i od 100 do 300%.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.