NavMenu

Grad Niš uplatio 1,6 miliona dinara na račun aerodroma "Konstantin" - Aktivni pregovori sa dve low-cost kompanije i jednim investitorom

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 26.06.2014. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: nis-airport.com)
Na račun Javnog preduzeća "Aerodrom Konstantin Veliki" uplaćeno je 1,6 miliona dinara, razmišlja se o novim projektima, a Grad će pomoći ovom preduzeću da se prijavi na tender i konkuriše za dobijanje "kružne" linije, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Nakon pisanja Južnih vesti o teškoj situaciji na niškom Aerodromu i sastanka direktora i Nadzornog odbora sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem, preduzeti su prvi koraci ka izlasku iz krize.

- Oni su došli sa predlogom mera rešenja. Juče im je isplaćeno sve što je trenutno moglo, a to je 1,6 miliona dinara. Pomoći ćemo im da konkurišu za "kružnu" liniju. Aktivni su pregovori sa dve "low cost" kompanije i jednim investitorom oko dolaska na niški Aerodrom - rekao je Perišić.

On kritikuje poteze nekih ranijih garnitura vlasti i kaže da je, umesto što se ulagalo u prevoznike, trebalo da se ulaže u infrastrukturu i razvoj Aerodroma.

- Svaka kompanija će leteti za novac. Bez subvencionisanja tražiće određene uslove. Kompanije sa kojima smo razgovarali postavile su uslove koji moraju da se ispune - kaže Perišić.

Gradonačelnik objašnava da je, pre svega, reč o sistemu ILS (Instrument Landing System), kao i o kamionu za odleđivanje piste.


- Grad će pomoći Aerodromu da te uslove ispuni. Sutra idemo direktor Aerodroma Dragan Bugarinović i ja u Beograd na razgovor sa izvršnim direktorom Aerodroma "Nikola Tesla". Razgovaraćemo oko mogućnosti da se pomogne niškom Aerodromu - rekao je Perišić.

Pre dve nedelje Perišić je, kako kaže, u Briselu razgovarao sa predstavnicima Aerodroma "Šarloa", koji je imao 7 miliona putnika prošle godine.

Kaže da avioni sa ovog Aerodroma ne lete ka glavnim gradovima, već ka onim destinacijama za koje ima interesovanja. To je, po mišljenju gradonačelnika, recept i za niški Aerodrom, ali kroz ispitivanje tržišta i odabir najinteresantnijih destinacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.