NavMenu

"Smart Court" menja budućnost tenisa - Đoković i Bili Džin King uložili 3,5 mil USD u novi projekat

Izvor: Blic Četvrtak, 26.06.2014. 13:07
Komentari
Podeli
Novak Đoković (Foto: Aleksandar Parezanović)Novak Đoković
Novak Đoković i nekadašnja teniska zvezda Bili Džin King uložili su 3,5 mil USD u "Smart Court", projekat kompanije za sportsku analitiku "PlaySight Interactive", za koji izraelski mediji tvrde da bi mogao da potpuno promeni tenis kao igru.

"Smart Court" je tehnologija za analizu teniske igre koja je napravljena da meri sve parametre nastupa igrača. Obezbeđuje taktičko trodimenzionalno upravljanje igrom, informacije i kompletnu statistiku u realnom vremenu, što bi sve trebalo da bude od pomoći teniserima u poboljšavanju njihove igre.

Pomoću "Smart Court"-a, iskustvo igranja tenisa postaje digitalno i interaktivno, a moguće je sve šerovati putem društvenih mreža. Kreatori ove tehnologije tvrde da ju je moguće priuštiti i da ovaj sistem za analizu mogu da koriste i amateri i profesionalni teniseri.

Nova investicija za koju je zaslužan i Đoković trebalo bi da "Smart Court"-u omogući proboj na svetskom tržištu, kao i dodatni rad na razvoju aplikacija primenjivih na druge sportove kao što su košarka, fudbal, hokej, bejzbol i drugi.

Kompaniju "PlaySight" osnovali su 2011. godine Čen Šahar, Joram Bencur i Evgenij Kazanov. Sedište joj je u Njujorku, a kancelarije za istraživanje i razvoj nalaze se u Kfar Sabi u Izraelu.

Svetska teniska federacija (ITF) dala je dozvolu za korišćenje "Smart Court"-a na amaterskim turnirima, ali je instalirana i na terenima "Rolan Garosa" u Parizu, "Kortsens teniskog trening centra" u Nju Džersiju, "Kvins kluba" u Londonu, Akademije Štefan Edberga u Švedskoj, Teniske akademije "Laurense" u Holandiji i na terenima teniskog centra "Ramat Hašaron" u Izraelu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.