Izvor: RTS | Ponedeljak, 23.06.2014.| 09:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

EPS obustavlja prikupljanje matičnih brojeva

Posle upozorenja poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, EPS je odustao da od zahteva da građani uz račun za struju dostave i jedinstveni matični broj, potvrdio je RTS-u direktor "EPS Snabdevanja" Željko Marković.

Građani koji su "Elektroprivredi Srbije" dostavili svoje podatke, mogu da opozovu tu odluku pisanim putem.

- Pozivam sve građane koji su do sada dali brojeve, a smatraju da to nije trebalo da urade, da opozovu svoj JMBG i ti podaci će biti izbrisani iz baze podataka - rekao je Marković gostujući u "Dnevniku" RTS-a.

Obrazac za odjavu JMBG biće objavljen na sajtu EPS-a.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upozorio je EPS da su zahtevi za dostavljanje matičnih brojeva građana neosnovani.

Marković objašnjava da je EPS tražio matične brojeve zbog ažuriranja baze podataka, kako bi se tačno znalo ko je kupac struje na određenom mernom mestu.

Direktor "EPS Snabdevanja" podsetio je i da građani u poplavljenim područjima neće morati da plate struju za maj, a oni kojim su kuće značajno oštećene i gde su merna mesta uništena privremeno su odjavljeni.

- Oni neće dobijati račune dok se kuće ne poprave, a tada će ponovo biti prijavljeni - objasnio je Marković.

Sa druge strane, zbog značajne štete koje je EPS pretrpeo tokom poplava, pooštrene su kontrole neplatiša i oni duguju više od 10.000 dinara biće isključeni sa mreže, upozorio je direktor "EPS Snabdevanja".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.