Izvor: eKapija | Petak, 20.06.2014.| 13:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Alpha banka preuzima poslovanje sa stanovništvom Citi banke u Grčkoj

Alpha banka je sklopila sporazum sa kompanijom Citibank International plc i korporacijom Citibank Oversis Investment o preuzimanju bankarskog poslovanja sa stanovništvom u Grčkoj, uključujući i Diners Club Grčke.

- Prema sporazumu, preuzeto poslovanje obuhvata sektor upravljanja imovinom Citi banke, koji upravlja sredstvima klijenata u iznosu od oko 2,1 mlrd EUR, od čega oko 1 mlrd EUR čine depoziti, a oko 0,4 mlrd EUR krediti, koji su uglavnom realizovani kroz zaduženja po kreditnim karticama. Takođe, ugovor obuhvata i preuzimanje mreže od 20 filijala koje pružaju usluge za 480 hiljada klijenata. Rezultat ove akvizicije će biti i prelazak oko 730 visoko obučenih radnika Citi banke na radna mesta u Alpha banci - navela je Alpha banka u saopštenju.

Ova transakcija je usledila nakon što je Alpha banka uspešno preuzela Emporiki banku 2013. godine. Kroz akviziciju Alpha banka će, na osnovu ekspertize Citi banke u oblasti upravljanja imovinom, dopuniti svoju ponudu proizvoda i usluga. Takođe, Alpha bank ulazi u partnerstvo sa Diners Club-omčime će dodatno unaprediti svoju poziciju u oblasti poslovanja sa platnim karticama.

Prednosti proširene i kvalitetnije ponude bankarskih proizvoda i usluga biće na raspolaganju i klijentima Alpha banke Grčka i Citi banke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.