Izvor: B92 | Četvrtak, 19.06.2014.| 09:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niskotarifna aviokompanija "Germanwings" odlazi iz Beograda

Prema saznanjima B92, aviokompanija "Germanwings" će leteti do Beograda samo do kraja letnjeg reda letenja, a to znači i odlazak sa Aerodroma "Nikola Tesla".

Naime, aviokompanija "Germanwings" ukida liniju Štutgart - Beograd sa početkom zimskog reda letenja krajem oktobra, a to će značiti i da se povlači sa Aerodroma "Nikola Tesla", pošto je liniju od Kelna do Beograda ukinuo pre dve i po godine.

Linija koja se ukida od oktobra se trenutno obavlja tri puta nedeljno avionom "Airbus A319" sa 144 ili 150 putničkih mesta, a osim direktne veze Beograda sa Štutgartom putnicima iz Srbije omogućava i povoljne konekcije ka brojnim nemačkim i zapadnoevropskim gradovima i to lou kost cenama.

Poslednji let ove kompanije će biti realizovan 23. oktobra, a nakon toga putnici će do Štutgarta moći da lete jedino srpskim nacionalnim avioprevoznikom "Air Serbia", koji tu liniju tradicionalno održava decenijama.

"Germanwings" je još jedna u nizu lou kost aviokompanija koje u poslednje vreme ukidaju linije iz Beograda. "Norwegian" je od ovog leta ukinuo sezonsku liniju ka Kopenhagenu, dok je "Wizz Air" povukao jedan od dva svoja aviona iz Beograda i ukinuo linije ka Oslu i Briselu (aerodrom Charleroi), dok je druge linije značajno redukovao.

Sa druge strane aerodrom u Beogradu dobija nove lou kost prevoznike i destinacije, pa će tako španski "Vueling" uskoro otvoriti liniju do Barselone, dok "easyJet" počinje sa letovima do Rima. "Wizz Air" je uprkos redukciji uspešno postavio novu liniju ka Larnaki, koja je čak postala i celogodišnja.

"Germanwings" je lou kost aviokompanija koja je u celosti u vlasništvu nemačkog nacionalnog avioprevoznika "Lufthansa". Ova kompanija je početkom ove godine započela sa transformacijom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.