NavMenu

Petovalentna vakcina za bebe "pentaxim" može u promet

Izvor: Tanjug Utorak, 17.06.2014. 10:56
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Petovalentna vakcina za bebe "pentaxim", proizvođača "Sanofi Pasteur", dobila je danas dozvolu za stavljanje u promet, rečeno je Tanjugu u Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

Prema ranijim najavama iz ALIMS-a, vakcine će biti distribuirane apotekama čim dobiju dozvolu za stavljanje u promet.

Predstavnik ALIMS-a za odnose sa javnošću Aleksandar Tucović objasnio je da je dozvola izdata nakon detaljne kontrole i potvrde kvaliteta.

- S obzirom na dužu nestašicu ove vakcine u Srbiji, eksperti agencije su uložili dodatni napor da kontrolu završe u što kraćem, a zakonom predviđenom roku - izjavio je Tucović.


Od početka aprila, petovalentne vakcine nisu mogle da se nađu na tržištu u Srbiji, što je roditeljima dece koja su primila prvu dozu napravilo probleme oko nabavke još dve doze za revakcinaciju.

Petovalentne vakcine se daju deci kao zaštita od difterije, tetanusa, velikog kašlja, hemofilus influence tipa B i dečje paralize.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.