NavMenu

Herceg Novi zove turiste - "Hunguest hotel Sun resort" očekuje da će četvrtina gostiju biti iz Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 18.06.2014. 11:43
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Herceg Novi spreman je za novu turstičku sezonu. Grad festivala tradicionalno je pripremio bogat zabavno-kulturni program - već su prodefilovali najmlađi u okviru Međunarodnog dečjeg festivala, a čekaju se Sunčane skale, Trg od knjige, filmski festival, Gitar art summer fest...

Tradicionalno, kažu u Turističkoj organizaciji grada, najviše je gostiju iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Rusije. Naši sugrađani premašili su brojku od 50% turista u ovom primorskom gradu, a neretko ćete u šali čuti da je Herceg Novi 18. beogradska opština.

I u "Hunguest hotel Sun resort", gosti iz Srbije su među najbrojnijim. U 2013. Srbi su činili 18% ostvarenih poseta, a u ovoj godini očekuju 25%.

- Srpski turisti su nam uvek bili primarni – kaže Rita Lukacs, izvršna direktorka u novljanskom hotelu.

- Osim njih posećuju nas gosti iz Švedske, Mađarske, Kine, Francuske...

Zbog dobrih uslova za treniranje, tradicionalno, gosti ovog hotela bile su gotove sve vaterpolo reprezentacije, a ovih dana u hotelu će boraviti "delfini" iz Amerike.

Luksuzne sobe sa đakuzijem (Foto: Ivana Bezarević)Luksuzne sobe sa đakuzijem
Tradicija dobrog

Popularni hotel u Herceg Novom mađarska grupacija "Hunguest hotel" preuzela je pre sedam godina kada je hotel potpuno renoviran. U Mađarskoj imaju 18 hotela, a srpskim turistima najpoznatiji je "Hunguest Hotel Forras", popularni banjski i velnes centar sa termalnim izvorima kod Segedina.

Hotelski kompleks u Herceg Novog prostire se na 2 hektara među drvećem banana, palmi, oleandera. "Lovćen", "Jadranka", "Novljanka", "Primorka" i "Rumija" - 5 hotelskih paviljona i 20 vila, imaju ukupno 230 soba. "Jadranka" je nakada bila rezidencija kralja Alekdsandra, ali ostali sameštajni kapaciteti po kvalitetu ne zaostaju za njom. Opremljene su po stanardima hotela koji nosi 4 zvezdice, a većina soba ima pogled na Boku Kotorsku, popularnu hotelsku plažu i bazen.

Centar za naučna istraživanja u bivšoj Jugoslaviji redovno je održavao svoje skupove u ovom hotelu, pa se tradicija kongresnog turizma održava i danas u sali od 150 mesta.

Velnes centar u hotelu (Foto: Ivana Bezarević)Velnes centar u hotelu
Velnes centar u hotelu ima 2 saune, 2 đakuzija, 7 vrsta masaža, a 3 puta nedeljno gosti u hotelu mogu da vežabaju i jogu. Rekreacioni deo zaokružen je sa sportskim terenom (za mali fudbal, tenis, košarku) koji mogu da koriste svi gosti hotela.


Hotel ima i dva restorana. "Lovćen" se bazira na polupansionu gde se dnevno opslužuje više od 1000 obroka. Domaćini su posebno ponosni na 14-odnevni meni koji hotel priprema sa 4 tematske večeri: mađarska, italijanska, azijska i crnogorska kuhinja. Prezentuju tradiocionalnu crnogorsku u kombinaciji sa srpskom kuhinjom: kukuruzu, kačamak, proju, poparu.

Popust za goste iz Srbije

Sezona u hotelu "Sun resosrt" otvorena je u maju, a od polovine juna očekuju popunjenost od 70%. Najviše gostiju je tradicionalno u avgustu.

(Foto: Ivana Bezarević)
- Cena za goste iz Srbije za rani buking je 55 EUR po osobi na bazi polupansiona ili u špicu sezone od 65-70 EUR. U ovu cenu su uključene sve usluge hotela - kaže Nenad Bukejlović, direktor ugostiteljstva u "Hunguest Sun resort".

Srbija još neinteresantna za ulaganje

Osim u Crnoj Gori i Mađarskoj, grupacija "Hunguest hotel" ima hotele u Austriji i Rumuniji, a izvršna direktorka hotela Rita Lukacs kaže da zasada nije u planu preuzimanje još nekog kompleksa u Crnoj Gori, kao ni širenje poslovanja u Srbiju.

I.B.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.