NavMenu

Nemci će zaposliti još 3.000 ljudi u Srbiji - Vučić privrednicima u Berlinu predstavio privredne mere Vlade

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.06.2014. 16:03
Komentari
Podeli
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa nemačkim privrednicima, koje je upoznao sa merama koje Vlada planira da sprovede u narednom periodu kako bi poboljšala poslovni ambijent, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Vučić je, na početku radnog doručka u organizaciji Odbora nemačke privrede za istok, predstavio planove za uspostavljanje održive ekonomije nakon nedavnih poplava i stvaranje povoljnog okruženja za poslovanje. On je najavio da će u narednom periodu biti usvojeno više zakona koji bi trebalo da omoguće stvaranje povoljnog ambijenta za strana ulaganja, i dodao da će za najkasnije 20 dana u Skupštini Srbije biti usvojen novi Zakon o radu.

Premijer je istakao da su mu privrednici iz Nemačke ukazali na prepreke na koje su nailazili tokom poslovanja u Srbiji, uz napomenu da su neki problemi već rešeni, a da će neki biti rešeni uskoro. Prema njegovim rečima, cilj je da se problemi sa kojima su se suočavali nemački privrednici otklone, čime bi se privukli novi investitori iz te zemlje, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Vučić je ukazao na to da je jedna velika kompanija iz Nemačke najavila zapošljavanje više od 3.000 radnika u Srbiji do 2016. godine, uz napomenu da ta kompanija već posluje u Srbiji. On je kazao kako očekuje da će nemačke ulaganja u Srbiji biti povećana u narednom periodu.

Direktor Odbora nemačke privrede za istočnu Evropu, Rajner Lindner, pohvalio je posvećenost premijera Vučića tome da učini Srbiju privlačnijom za investicije, posebno nakon što je zemlja bila pogođena poplavama. Lindner je ukazao na to da ovaj sastanak treba da bude posvećen i tome na koji način nemačka privreda može da pomogne Srbiji i u ovom kontekstu.

On je naveo da su sastanku prisustvovali predstavnici velikih kompanija koje su već prisutne ili žele da dođu u Srbiju. Prema njegovim rečima, dve zemlje imaju dobre trgovinske odnose, pri čemu je visina investicija dobar signal da nemačka privreda podržava evropski put Srbije.


Lindner je rekao kako se nada da će Srbija brzo napredovati ka EU, i dodao da ohrabruje nedavna poruka kancelara Nemačke Angele Merkel da sve zemlje zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu. On je istakao da su nemački privrednici prikupili 1,1 mil EUR pomoći za ugrožene od poplava u Srbiji, i dodao da je tokom današnjeg sastanka bilo reči i o medicinskoj pomoći Srbiji i žrtvama te prirodne nepogode.

Takođe, Lindner je poručio da će nemačka privreda povećati aktivnosti u Srbiji, i najavio da će u septembru ili oktobru u Srbiji biti nastavljeni razgovori sa nemačkim privrednicima. Vučić je razgovorom sa privrednicima završio dvodnevnu posetu Nemačkoj, tokom koje se sastao sa kancelarkom Angelom Merkel i ministrom spoljnih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.