NavMenu

Crna Gora gradi prečistače otpadnih voda u Buljarici, Petrovcu i Reževićima do 2015.

Izvor: Beta Četvrtak, 12.06.2014. 14:44
Komentari
Podeli
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) najavila je danas da će u u toku 2015. biti završena postrojenja za otpadne vode u tri mesta na Jadranskoj obali - Buljarici, Petrovcu i Reževićima.

Kako je rečeno novinarima, u planu je slično postrojenje i za Jaz i Lastve Grbaljske.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje i tretman otpadnih voda završena je za područja Budve, Bečića i Svetog Stefana, tako da će ljubitelji budvanske rivijere od ovog leta moći da uživaju u kristalno čistom moru, kažu u crnogorskoj turističkoj organizaciji.

Kako ističu, radi se o investiciji vrednoj 58 mil EUR, a do sada je uloženo oko 20 mil EUR.

U toku je i realizacija projekta "Poboljšanje vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda na Jadranskoj obali", koji će omogućiti da se otpadne vode efikasno tretiraju i u ostalim pomorskim opštinama Crne Gore - Baru, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu i Ulcinju. Planirana vrednost radova u tim opštinama je ukupno 133,55 mil EUR.


NTO CG je dodala da su crnogorske plaže uređene po svetskim standardima. Na 17 crnogorskih plaža prošle godine nalazila se "plava zastavica", međunarodno eko obeležje koje se godišnje dodeljuje plažama sa visokim ekološkim, bezbednosnim i uslužnim standardima.

Kako je rečeno u NTO CG, eko taksa ni ove godine neće biti naplaćivana, a za goste iz Srbije i ove godine je na graničnim prelazima pojednostavljena procedura ulaska u zemlju.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.