NavMenu

Internacionalne vinske zvezde u Beogradu - Konferencija "Wine Identity 2014" 14. juna u hotelu "Falkensteiner"

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.06.2014. 10:06
Komentari
Podeli

(Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)

Vinski identitet Srbije i Balkana biće glavna tema celodnevne konferencije "Wine Identity 2014" koja će biti održana u subotu, 14. juna, u beogradskom hotelu "Falkensteiner". Osim popularne italijanske vinarke srpskog porekla Marine Cvetić, radionicu će po prvi put u Srbiji održati i internacionalna vinska zvezda Džo Ahern, nosilac titule Master of Wine.

Hrvatski vinski kritičar Saša Špiranec govoriće o vinu bez granica, odnosno o sortama koje dele susedni regioni, a posebnu pažnju privlači i predavanje Zoltana Saboa, enologa iz Mađarske, koji će po prvi put kod nas izložiti pisane i materijalne dokaze po kojima je sorta kadarka u Mađarsku stigla iz Srbije tokom i posle Velike seobe.

Od značajnijih vinskih imena iz Srbije pojaviće se dva najnagrađivanija mlada srpska enologa Srđan Lukajić i Mladen Dragojlović, a uz vinare govoriće i somelijerka Đurđa Katić, dok će vinski kritičar Igor Luković voditi veritkalne i horizontalne degustacije prokupaca.

Tokom događaja koji organizuju magazin Vino & Fino i portal vinopedia.rs, biće upriličena i izložba autentičnih vina Balkana, od Slovenije do Turske, a specijalni gost biće internacionalno popularna turska vinarija Šamlija, sa svojim vinima od lokalnih sorti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.