Izvor: eKapija | Utorak, 10.06.2014.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poklon velikim kompanijama, za male rizik - Hoće li poreske olakšice za novozaposlene doneti uštede privredi i smanjiti nezaposlenost?

Kada prvog jula na snagu stupe izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana poslodavci u privatnom sektoru će za svakog novozaposlenog radnika imati pravo na povraćaj dela poreza i doprinosa na zarade. Za zasnivanje radnog odnosa sa najmanje jednim, a najviše devet radnika privrednik će povratiti 65% plaćenog poreza, 70% ako zaposli 10 do 99 radnika i 75% za zapošljavanje najmanje 100 novih radnika.

Gledano kroz prizmu novca, po trenutno važećim parametrima za obračun plata (koji podrazumevaju porez po stopi od 10% sa poreskim oslobođenjem 11.242,00 dinara, doprinose za socijano osiguranje iz zarade 19,9% i na zaradu 17,9%), za isplatu neto zarade od 30.000 dinara poslodavac je u obavezi da izdvoji ukupno 48.565,72. Usvojenim poreskim olakšicama za isplatu ove visine zarade preduzetnik koji ima pravo na povraćaj 65% plaćenog poreza i socijalnih doprinosa ubuduće će izdvojiti 36.498,00 dinara, odnosno 35.569,72 ako ima pravo na povraćaj 70% poreza tj. 34.641,43 za povraćaj 75% plaćenog poreza i socijalnih doprinosa.

Ovakve poreske olakšice funkcionisaće po principu povraćaja u roku od 15 dana od uplate, a važiće zaključno sa 30. junom 2016. godine.

Ideja zakonodavca bila je da ovim izmenama stimuliše legalizovanje postojećih radnika koji rade u sivoj zoni i podstaknu strane investicije. Međutim, iako uštede nisu zanemarljive, poslodavcima problem predstavljaju već visoka poreska opterećenja za postojeće radnike.

Još pre usvajanja novih poreskih olakšica, Fiskalni savet je upozorio da izabrani mehanizam nije u skladu sa dobrom poreskom praksom, jer će stvoriti razlike u poreskom tretmanu trenutno zaposlenih i novozaposlenih radnika u naredne dve godine.

Vlasnik jednog beogradskog preduzeća, koje zapošljava tridesetak radnika, kaže da će ove izmene tek u tragovima uvesti deo radnika iz sive u legalnu zonu poslovanja. Zakon, izričit je sagovornik "eKapije", možda odgovara velikim kompanijama koje započinju posao, ali nikako ne ide na ruku malim igračima koji se bore za opstanak na tržištu.

- Dobre, velike firme koje su inače planirale da zaposle nove radnike u naredne dve godine će period povraćaja dobiti kao poklon, dok za male to ne znači mnogo. Problem za njih će nastati nakon juna 2016, kada olakšice prestanu da važe i ostanu sa radnicima koje ne mogu da isplaćuju zbog poreskih opterećenja.

Beogradski knjigovođa sa kojim smo razgovarali, smatra da bi ove mere imale više efekta da se odnose i na zaposlene koji su već u radnom odnosu.

- Zašto bi neko prijavio 10-og ili 100-og radnika, sve i da ništa od poreza i doprinosa za njega ne plaća, ako nema sredstava da izmiri 100% poreza i doprinosa za 9 ili 99 starih radnika, pogotovo što se može desiti da baš to bude jedan od uslova za povraćaj određenog procenta plaćenog poreza ili doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Iako je do primene izmena Zakona o porezu na dohodak građana ostalo manje od mesec dana, poslodavcima i knjigovođama mnoge pojedinosti još su nepoznanica. Šta se događa u slučaju raskida ugovora između poslodavca i zaposlenog u slučaju kada poslodavac raskine ugovor, a šta u slučaju kada radni odnos prekine zaposleni? Da li i u kom periodu poslodavac zaposlenom za kog je koristio ovo pravo ne može raskinuti radni odnos? Da li preduzetnik može da, zaposlenog za kog je koristio navedeno pravo, zameni sa drugim zaposlenim i pod kojim uslovima? Da li postoje penali, na koga se odnose, u kojim slučajevima i koliki su - sve su to pitanja na koja za sada nemaju odgovor.

- Kako u Srbiji obično biva zakoni nisu dovoljnji, odnosno nejasni su i neprecizni, zato očekujemo pravilnik i mišljenja nadležnih ministarstava o primeni zakona – kaže knjigovođa.

Oštre kontrole

Pomoćnica ministra finansija u Vladi Srbije Irina Stevanović Gavrović najavila je danas u Privrednoj komori Beograda da će kontrola Poreske uprave biće veoma pooštrena, kao i sankcionisenje prekršilaca. Kako je navela, prava radnika će u potpunosti biti ispoštovana u pogledu penzionog osiguranja, jer će se knjižiti ukupan iznos poreza i doprinosa bez obzira što se deo te sume vraća poslodavcu.

Ograničenja

Još jedna stvar, međutim, poljuljala je poverenje javnosti da su predviđene izmene zakona dobre. Iako se nove poreske olakšice odnose na zapošljavanje novih radnika nezavisno od starosne granice, broj onih koji će na ovaj način u svoje radne knjižice tokom ove godine upisati novo radno iskustvo je ograničen. Naime, nezposleni koji nisu prijavljeni kod Nacionalane službe za zapošljavanje (NSZ) ili oni koji su tek završili školovanje moraju čekati 6 meseci kako bi konkurisali za poslove kod poslodavaca koji žele da ostvare prava u skladu sa izmenama Zakona.

Kako objašnjava knjigovođa, na osnovu prethodno važećih Zakona i Uredbe o podsticaju zapošljavanja iz 2011. godine, poslodavac je imao pravo na subvenciju određenog dela poreza i doprinosa za PIO u slučaju kada zaposli lice koje najmanje 6 meseci pre zapošljavanja nije bilo u radnom odnosu. Na osnovu najnovijih izmena, poslodavac ima pravo na povraćaj dela plaćenog poreza i doprinosa samo ako zaključi ugovor o radu sa licem koje je pre zasnivanja radnog odnosa bilo prijavljeno kod Nacionalne službe za zapošljavanje kao nezaposleno najmanje 6 meseci, odnosno 3 ako zasniva radni odnos kao pripravnik.

Ivana Bezarević

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE