NavMenu

Nastavlja se uređenje industrijske zone u Vranju - Završen glavni projekat infrastrukturnog opremanja

Izvor: Jugmedia Ponedeljak, 09.06.2014. 13:58
Komentari
Podeli
Nastavlja se infrastrukturno opremanje industrijske zone Bunuševac u Vranju.

Prošle nedelje, u Skupštini grada izvršena je primopredaja glavnog projekta infrastrukturnog uređenja. Taj posao, vredan 6 miliona dinara, finansirao je USAID.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao su izradom ovog glavnog projekta stvoreni neophodni uslovi za dalje infrastrukturno opremanje industrijske zone u Bunuševcu, koje je vredno 650 miliona dinara.

- Grad Vranje će u potpunosti biti spreman za proces izdavanja građevinskih dozvola, a pomenuto opremanje zone će, najpre, biti od koristi prvim investitorima u Bunuševcu, a to su italijanske kompanije "Geox" i "Ditre Italia" - rekao je Antić.

Direktor Projekta održivog lokalnog razvoja USAID-a Hauard Okman je rekao da kompletno uređenje zone ima strateški značaj za Vranje, posebno zbog otvaranja novih zapošljavanja, dolaska novih investitora i celokupnog razvoja lokalne zajednice. Pomoćnik gradonačelnika Boban Stanković je rekao da je projektom obuhvaćeno oko 35 hektara zone.

Stanković je istakao da glavni projekat sadrži sedam potprojekata, koji dodatno uređuju oblasti vodosnabdevanja, saobraćajnica, fekalne i atmosferske kanalizacije, elektroenergetskih instalacija i telekomunikacija.

Za glavni projekat uređenja infrastrukture bilo je zaduženo preduzeće "Ehting".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.