NavMenu

Potpisivanje ugovora za KAP do 15. juna

Izvor: Tanjug Petak, 06.06.2014. 15:02
Komentari
Podeli

(Foto: kap.me)
Ugovor o kupoprodaji "Kombinata aluminijuma Podgorica" (KAP) trebalo bi da bude potpisan sledeće nedelje, piše podgorička "Pobjeda" pozivajući se na stečajnog upravnika KAP-a Veselina Perišića.

Potpisivanje je bilo najavljeno za ovu nedelju, bar tako je najavio vlasnik "Uniproma" Veselin Pejović, ali razloge odlaganja Perišić nije želeo da objašnjava.

"Uniprom", koji je za kupovinu Kombinata aluminijuma ponudio 28 mil EUR, spreman je da narednih pet godina struju plaća 38 EUR po megavat satu.

Prema ranijim pisanjima medija, Italijani nisu zainteresovani za tu ponudu "Uniproma". Oni "Unipromu" nude cenu električne energije od 45 EUR sa prenosom i to samo do kraja godine, dok su od 1. januara spremni da struju Kombinatu aluminijuma isporučuju po tržišnoj ceni uz popust od 5,5%, podseća portal cdm.me.

Iz "Uniproma" je ranije saopšteno da im takva ponuda ne odgovara, ali da ne odustaju od KAP-a, već da pregovaraju o nabavci struje od drugih snabdevača.

Osim cene struje, do sada su ispunjeni svi uslovi "Uniproma".

Podgorica je u aprilu zemljište KAP-a proglasila biznis zonom na kojoj se neće plaćati komunalne naknade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.