NavMenu

Milion dinara za najbolju ideju - NLB banka raspisala konkurs za najbolji projekat iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.06.2014. 13:37
Komentari
Podeli

NLB banka već treću godinu za redom organizuje konkurs za izbor najboljeg projekta u oblasti organske proizvodnje i prerade hrane. Pravo da učestvuju na konkursu, koji će trajati tri meseca i biti zatvoren krajemavgusta, imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, a projekti moraju biti u skladu sa svim načelima sertifikovane organske proizvodnje i prerade hrane.

Za autora najboljeg projekta, po mišljenju stručnog žirija, NLB banka Beograd je pripremila vrednu nagradu – milion dinara.

- NLB banka je trajno posvećena podršci i radu sa poljoprivredom. Konkurs koji svake godine skupi više od 50 prijava sa konstantnim rastom, govori da je organska proizvodnja sve rasprostranjenija i prepoznata kao mogućnost za zaradu, ali i kao način života. Osim na ovaj način, banka duži niz godina podržava poljoprivrednike kroz učestvovanje u subvencionisanom programu kreditne podrške Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i kroz kontinuirani razvoj proizvoda namenjenih poljoprivrednim proizvođačima koji su veoma značajni klijenti banke - izjavio je Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB banke otvarajući konkurs.

- Osim za proizvođače koji ovakvim konkursima dobijaju značajnu pomoć koja svakako dobro dođe u ovim teškim vremenima, ovo je povodi da najšira javnost čuje za organsku proizvodnju, njen značaj i mogućnost i koje ona pruža. Prethodni dobitnici su na najbolji način iskoristili svoje nagrade da unaprede proizvodnju, alii da prošire dobru reč o značaju tako proizvedenih proizvoda - rekao je predsednik žirija dr Milan Adamović.

Ovaj projekat podržala su stručna udruženja i organizacije koje se bave organskom proizvodnjom i organizacijom proizvođača- Serbia Organica i Centar za organsku proizvodnju Selenča.

- Podrška jedne ovakve institucije kao što je NLB banka više je nego dobrodošla jer građani u Srbiji nisu dovoljno upoznati sa mogućnostima i značajem organske proizvodnje. Poznato je da se dobar glas daleko čuje, a ovakvi konkursi upravo šire taj dobar glas koji je nama neophodan kako bi omasovili broj organskih proizvođača, a postojećim dali podršku - izjavio je Jozef Gašparovski, presednik Centra za organsku proizvodnju Selenča.

Više informacija o konkursu mogu se pronaći na sajtu www.nlb.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.