Izvor: Tanjug | Petak, 16.02.2007.| 13:30

Preduzeće "Beograd film" prodato za 730 miliona dinara, novi vlasnik Nikola Đivanović

Novi vlasnik preduzeća "Beograd film" u čijem sastavu posluje 14 bioskopa je Nikola Đivanović, koji je na današnjoj (16. februar 2007. godine) aukciji kupio to preduzeće za 730 miliona dinara, odnosno oko 9 mil EUR.

Početna cena bila je 388,7 miliona dinara, a Đivanovićevi konkurenti bili su konzorcijum AD "Srbijateks", Željko Vuksanović i firma "NeltCo"). Đivanović je posle aukcije izjavio da planira da zadrži osnovnu delatnost preduzeća i ispuni obaveze iz socijalnog programa. On nije mogao da precizira koliko će da uloži u preduzeće, ali je obećao da će bioskopi biti renovirani.

Đivanović posluje u Velikoj Bitaniji, a svojevremeno je obavljao konsultantske usluge za Narodnu banku Srbije u vezi sa deviznom štednjom. On je na današnjoj aukciji kupio i preduzeće za proizvodnju ortopedskih pomagala "Rudo".

U sastavu "Beograd filma" su bioskopi "Kozara", "Zvezda", "Jadran", "Balkan", "Odeon", "20. oktobar", "Kosmaj", "Central", "Slavica", "Avala", "Jedinstvo", "Drina", "Partizan" i "Voždovac".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.