NavMenu

Preduzećima u junu prvi subvencionisani krediti - Nekoliko stotina firmi u Srbiji zatražilo povoljne zajmove

Izvor: Blic Četvrtak, 29.05.2014. 15:57
Komentari
Podeli
Nekoliko stotina preduzeća podnelo je zahteve za dodelu subvencionisanih kredita, a prvi bi mogli da budu odobreni već za desetak dana, saznaje "Blic".

Prednost će imati firme koje su izvoznici, koje se bave proizvodnjom, ali i transportom. Bojan Kordić, izvršni direktor za poslove sa privredom Komercijalne banke, kaže da je u toj banci do sada već podneto oko 250 zahteva, za više od 2,2 milijarde dinara.

- Budući da se radi o jako povoljnim uslovima kreditiranja, kako u pogledu fiksne kamatne stope, tako i u pogledu roka otplate kredita, u ovom trenutku postoji veliko interesovanje - kaže Kordić za "Blic".

"Metalac" iz Gornjeg Milanovca planira da novac od kredita uloži u kupovinu repromaterijala, koji bi bio upotrebljen za proizvodnju posuđa, sudopera i bojlera.

Preduzeće "Eugen" iz Novog Sada planira da uzme dinarski subvencionisani kredit u vrednosti od 20.000 EUR. Sav novac, kažu, uložiće u kupovinu sirovine i širenje proizvodnje. I Velibor Sovrović, generalni direktor "Laste", kaže da je kompanija zainteresovana za ovaj vid kreditiranja, jer je kamatna stopa od 5,45% za dinarski zajam veoma povoljna.


U banci Intesa potvrđuju da će učestvovati u subvencionisanom kreditiranju, kao i u UniCredit banci. Čim banke potpišu ugovor sa Fondom za razvoj, kojim će biti precizirane kamate, počeće odobravanje zajmova. Fond je, inače, doneo odluku o zaključenju ugovora sa Ministarstvom privrede.

- Procedura između Ministarstva i Fonda je završena, predstoji potpisivanje između banaka i Fonda, pa da u junu krenu krediti - ističu u Ministarstvu privrede.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.