NavMenu

I domaći traktori na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Izvor: eKapija Petak, 23.05.2014. 12:28
Komentari
Podeli

(Foto: imr-rakovica.com)
Industrija mašina i traktora se i ove godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu pojavljuje sa kompletnim proizvodnim programom. Ovog puta na istom izložbenom prostoru sa Industrija motora Rakovica, objedinjuje kompletnu domaću proizvodnju traktora, kaže rukovodilac prodaje i marketinga u IMT, Dragan Galečić.

- U saradnji sa IMR, na ovogodišnjem Sajmu smo prikazali dva nova traktora, od 49 i 76 KS, sa pogonom na tečni naftni gas. Pokušavamo da proverimo raspoloženje kupaca za takve traktore, sa smanjenom potrošnjom goriva i manjom emisijom izduvnih gasova - objašnjava Galečić.

Zajednički nastup na 81. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, jasan je nagoveštaj i zajedničke budućnosti IMT i IMR, preduzeća koja u društvu još 150 sličnih, očekuju epilog procesa restrukturisanja. Galečić veruje da bi im zajednička budućnost trebalo da bude u funkciji očuvanja domaće proizvodnje traktora.

- Vlada je IMT i IMR uvrstila u poseban program oporavka, posle čega bi trebalo da se pojavimo na tenderu za privatizaciju. Saradnja naših kompanija predodređena je korišćenjem motora IMR-a, tako da ćemo verovatno u bliskoj budućnosti biti jedna fabrika sa dva ili tri proizvodna programa. Bićemo fabrika spremna za partnerstvo sa ozbiljnim strateškim partnerom, zainteresovanim da unapredi proizvodnju i sačuva u svetu prepoznatljive brendove IMT i IMR- smatra Galečić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.