NavMenu

Beograd dobija Kancelariju za brze odgovore i biznis inkubatore u svim opštinama

Izvor: eKapija Sreda, 21.05.2014. 16:00
Komentari
Podeli

Milan Janković, Siniša Mali i Goran Vesić (Foto: beograd.rs)Milan Janković, Siniša Mali i Goran Vesić

Grad Beograd promeniće politiku u odnosu prema privrednicima, rekao je u utorak (20. maj 2014. godine) gradonačelnik Beograda Siniša Mali nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Beograda i najavio da će u narednih nekoliko meseci prioriteti gradskih vlasti biti osnivanje Kancelarije za brze odgovore, kao i otvaranje biznis inkubatora koji će postojati na svakoj od 17 gradskih opština.

On je najavio i da će se ubuduće odluke, propisi ili pravilnici vezani za privredu donositi uz sugestije i konsultacije sa Privrednom komorom Beograda, kao resursom koji do sada nije bio dovoljno iskorišćen.

On je na sastanku u Privrednoj komori Beograda, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem i brojnim predstavnicima Gradske uprave, razgovarao sa privrednicima o problemima poslovanja i stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta.

– Planirano je da biznis inkubatori budu formirani u svih 17 gradskih opština, gde će preduzetnici moći da dobiju sve potrebne informacije o vođenju posla, osnivanju preduzeća i slično. Grad želi da napravi svoju kancelariju za brze odgovore po ugledu na Vladu Srbije, koja će biti na raspolaganju investitorima za dobijanje odgovora na sva pitanja u vezi sa procedurama, zakonima, pravilncima i nadležnostima. Definisali smo radne grupe za građevinarstvo, informacione tehnologije i turizam i za četiri nedelje ponovo ćemo se susresti s privrednicima kako bismo čuli konkretne predloge za poboljšanje investicione klime u Beogradu i na koji način može da se olakša njihovo poslovanje, s krajnjim ciljem da se poveća zaposlenost u glavnom gradu – naglasio je Mali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.