Izvor: RTS | Ponedeljak, 19.05.2014.| 18:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svetske zvezde pomažu Srbiji!

Rudolf stigao u Srbiju
Rudolf stigao u Srbiju
Najpoznatiji kuvar iz Holandije i zvezda televizijskog kanala 24 Kitchen Rudolf van Vin stigao je u ponedeljak u Beograd kako bi dao svoj doprinos u pružanju pomoći stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji.

Najavljeno je da će Rudolf 20. maja od 18.30 zajedno sa kuvarima hotela "Slavija" spremati večeru za oko 400 majki sa decom koje su tamo smeštene nakon evakuacije iz poplavljenih područja.

Tu humanitarnu akciju organizuju kanal 24 Kitchen, Ambasada Holandije i kompanija "Imlek".

Adrijana Lima je putem onlajn društvenih mreža pozvala sve da pomognu žrtvama poplave u Srbiji preko fondacije Novaka Đokovića.

Zvezde predstojećeg Festivala "MAD in Belgrade" Nene Čeri, Džimi Tenor i di-džej Kruš apelovali su na svojim zvaničnim "Facebook" stranicama za pomoć stradalima od poplava u Srbiji i Bosni.

- Hiljade ljudi je moralo da napusti svoje domove, nažalost neki su izgubili i živote u borbi protiv opasnih voda. Usevi su uništeni, celi gradovi su pod vodom - napisala je Nene Čeri i pozvala svoje fanove da upute pomoć Crvenom krstu Srbije.

Di-džej Kruš kaže da saoseća sa svim žrtvama poplava i navodi jasna uputstva kako i gde se može uplatiti novac za pomoć ugroženima.

Festival "MAD in Belgrade", koji će biti održan 24. i 25. maja, prihod od prodatih ulaznica prvog dana uplatiće na račun za pomoć nastradalima u poplavama u Srbiji, navodi se u saopštenju organizatora.

Nešto ranije, rok muzičar Bili Ajdol poručio je preko "Tvitter"-a da će deo prihoda sa svog beogradskog koncerta, koji se planira za 25. jun, dati u humanitarne svrhe.

Podršku Srbiji uputili su i britanski pisac Toni Parsons i muzičar Džejms Blant.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.