Izvor: eKapija | Ponedeljak, 12.02.2007.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Korak do posla, korak u poslu" – nastavlja se projekat posvećen podsticaju razvoja MSP i preduzetništva u Lazarevcu

Regionalni centar za razvoj MSP i preduzetništva "Beograd", u saradnji sa opštinom Lazrevac, već nekoliko meseci realizuju Projekat "Lazarevac: Korak do posla, korak u poslu".

Projekat finansira EU, a relizuje Evropska agencija za rekonstrukciju u okviru programa "Program podrške razvoju preduzeća i preduzetništva". Opšti cilj ovog projekta je da doprinese ekonomskom razvoju opštine Lazarevac i to kroz povećanje broja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MSPP), podizanje konkurentnosti i razvoj postojećih MSPP i otvaranje novih, smanjenje nezaposlenosti i podršku razvoju preduzetničke infrastrukture u Lazarevcu.

Poseban cilj je formiranje i rad Kancelarije za podršku preduzetništvu u Lazarevcu, kao sastavnog dela RC "Beograd", radi pružanja nefinansijske podrške potencijalnim i postojećim MSPP sa teritorije te opštine.

Tokom 10 meseci, koliko traje ovaj projekat, 1.040 klijenata-potencijalnih i postojećih MSP i preduzetnika iz Lazarevca, dobiće različite vidove nefinansijske podrške, poput poslovnih informacija i savete, konultantskih usluga, edukacije, mentoringa, povezivanje sa poslovnim partnerima i slično. Ukupan budžet projekta je 78.195,6 EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.