NavMenu

Investicije i do 200.000 EUR - Bugarski akceleratori objavili nove konkurse za početnička preduzeća

Izvor: eKapija Petak, 16.05.2014. 10:27
Komentari
Podeli

Bugarski investicioni fondovi "LauncHub" i "Eleven" otvorili su nove krugove za apliciranje, objavljeno je na sajtu Start it.

Nakon što je objavio šest novih investicija prošle nedelje, "LaunchHub" otvara novi krug prijava, konkurs je otvoren do 9. juna. Ovaj investicioni fond ulaže do 200.000 EUR i fokus stavlja na startape koji već imaju gotov proizvod i početnu trakciju i koji iza sebe možda već imaju manju investiciju.

"Launchub" je do sada investirao u 41 kompanije iz oblasti: interneta B2C, e-trgovine, mobilnihi digitalnih medija, cloud infrastrukture, enterprajz softvera, kao i obrazovne i tehnologije zdravlja. Startapi koji budu izabrani za program, mogu, ali ne moraju da učestvuju u njihovom akceleratoru u Sofiji.

Kako piše "Start it", partner "LauncHub", Stanislav Sirakov izjavio je da žele konačno srpski startap u svom portfoliju.

I drugi bugarski fond, "Eleven" je otvorio svoj sedmi krug aplikacija i to ponovo za svoj standardni program, ali i za "Eleven 100".

Srbija je druga zemlja po visini investicija, a do sada je 6 srpskih startapa u njihovom programu – "CaseTrek", "VetCloud", "DataMaid", "Farmia", "Author Insights" i "Yanado".

"Eleven 100" je program namenjen pre svega startapima koji iza sebe već imaju akcelerator, seed fond ili biznis anđele i za one koji su uspeli da pronađu svoje tržište i već imaju određenu trakciju, odnosno koji su postigli product market fit.

S tim što su u drugom krugu promenili uslove i lošiji su od prethodnih – 25.000 EUR u zamenu za 8% vlasništva (ranije: 50.000 EUR za 6%) i do 75.000 u vidu convertible note-a, koji može da se aktivira već nakon prvog meseca.

Deset startapa koji uđu u ovaj program vremenom mogu obezbediti i nove investicije od "Elevena" do ukupnog iznosa od 200.000 EUR.

Za startape u izuzetno ranoj fazi dostupan je kao i do sada program investicije od 25.000 EUR sa daljim mogućnostima za investiciju do 150.000 EUR.

Prijave su otvorene do 15. jula.

Predstavnici oba bugarska fonda će biti na Startit Festu u Beogradu koji je otvoren juče i trajaće do ponedeljka (19. maja 2014.). To je idealna prilika za zainteresovane timove da ih upoznaju, informišu se više o mogućnostima i preporuče se za investiciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.