NavMenu

Na Sajmu tehnike i tehničkih dostinuća u Beogradu dodeljena priznanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.05.2014. 15:02
Komentari
Podeli

Stručni žiri 58. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća odlučio je da se ove godine nagrada "Korak u budućnost" dodeli za оblast integra fleksibilna automatizacija kompaniji "Grindex" Kikinda za brusilicu za unutrašnje brušenje sa numeričkim upravljanjem MBU - 80 CNC i kompaniji "Engel"- Austrija /"Campetella" - Italija za integrisani sistem za proizvodnju ambalaže IML tehnologijom.

Nagrada za oblast elektroenergetika pripala je "ATB - Sever" Subotica za asinhroni kočioni elektromotor tipa: 2. SKRZKT 280 i "Energoinvest - Elektroenergetska oprema" Istočno Sarajevo, Republika Srpska za visokonaponski prekidač 550 kv tip SFL - 17.

Za oblast termotehnika i procesna tehnika nagradu je dobila kompanija "Coolerado Corporation" Denver, SAD za klima uređaj Coolerado M 50.

Posebna priznanja "Korak u budućnost" dodeljeno je za oblast integra fleksibilna automatizacija kompaniji "Festo GmBH" Beč Austrija za kompaktan 2D portal sa visokim performansama EXCM.

Za oblast elektroenergetika nagrađena je kompanija "Minel Dinamo" Beograd za distributivni energetski transformator, a za oblasts avremne tehnologije nagrada je dodeljena Institutu "Mihajlo Pupin", Beograd za Rozetu – softverski alat za semantičku obradu tekstova u prirodnom jeziku, kao i za multifraktalni analizator za klasifikaciju karcinoma, kompanija "Kristal Infiz" uz Zemuna za potpuno automatizovan i autonoman detektor atmosferskih jona CDI - 06.

Nagrada za oblast ME-RE-KO pripala je kompanij "Novilog" Novi Sad za inklinometar sa žiroskopom 202.

Priznanja učesnicima Sajma tehnike, i to za uspešan promotivni nastup, Udruženje za tržišne komunikacije Srbije (UEPS) dodelio je kompanijama "Neofyton" Novi Sad, "Elektro Inženjering" Banja Luka, KP Eko-Dim Beograd, "Nenel Group", "ATB Sever" Subotica, "RLS Renishaw" Komenda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.