NavMenu

Studenti briljirali - Održan osmi po redu "Case Study Show" u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.05.2014. 10:00
Komentari
Podeli

U subotu, 10. maja završen je osmi po redu "Case Study Show", a ceremoniju otvaranja, koja je održana na Fakultetu organizacionih nauka svojim prisustvom uveličali su rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladimir Bumbaširević, prodekan za međunarodnu saradnju Slađana Barjaktarević Rakočević ispred Fakulteta organizacionih nauka, samostalni savetnik Vesna Vidojević ispred Ministarstva omladine i sporta, predstvanici kompanija, medija i svi ostali koji su bili prisutni.

Ispred kompanije "Devana Technologies" svim prisutnima se na svečanom otvaranju obratio CEO Ivan Bjelajac, isred kompanije "Infobip" HR menadžer Martin Pelemiš, kao i predsednica "Henkel Srbija" Gordana Brašić ispred kompanije "Henkel".

Prva dva dana održala su se na Fakultetu organizacionih nauka, gde su studenti tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu prezentovali rešenja poslovnih problema koje su im kompanije učesnice zadale. Prvog dana projekta čuli smo rešenja poslovnih problema za kompanije "Coca Cola Hellenic" i "Devana".

Drugog dana učesnici su prezentovali rešenja za kompanije "Infobip" na engleskom jeziku, "Henkel" i "Nestle". Studenti su briljirali, dok je pred kompanijama bio težak zadatak da odaberu najbolje rešenje i proglase pobednički tim. Zahvaljujući turističkoj agenciji "Puzzle Group" koja je godišnji partner studentske organizacije ESTIEM LG Beograd, podeljena su dva nagradna putovanja. Prvo je osvojila Danijela Mladenović, učešćem u nagradnoj igri koja je bila organizovana u toku prva dva dana projekta za sve prisutne, dok je drugo putovanje osvojio najbolji prezenter proglašen od strane kompanije "Henkel", Branislav Bandić.

"Company Show", treći dan projekta "Case Study Show", održan je u Narodnoj banci Srbije. "Company Show" je bio otvoren za student svih fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su putem brojnih aktivnosti imali priliku da dođu u kontakt sa predstavnicima kompanija. Aktivnosti koje su se realizovale trećeg dana su: "Speed Dating" – studenti su imali priliku da u 5 minuta, kroz razgovor sa predstavnicima kompanija, predstave sebe i svoje ideje; "Creative Room" - rešavajući kraće poslovne probleme kompanija učesnica studenti su imali priliku da istaknu svoju kreativnost i jedinstvenost, s obzirom na to da su prezentacije rešenja bile u proizvoljnom obliku; "Company Fair" – mini sajam zapošljavanja gde su se kompanije učesnice neposredno predstavile široj javnosti, a studenti su imali priliku da ostave svoj CV; "Skill Fair " – kratke radionice o profesionalnom usavršavanju, koje su držali aktivni i Alumni članovi ESTIEM-a.

Kompanije koje su učestvovale na "Speed Dating"-u su: "Devana Technologies", "Infobip", "Henkel", "Nestle", "Marbo", "L’oreal," "Delhaize" i EY. Kompanije koje su učestvovale na "Creative Room"-u su: "Coca Cola Hellenic", "Devana", "Infobip", "Henkel", "Nestle", "Telekom", "Marbo", Share fondacija, "L’oreal".

Na svečanom zatvaranju projekta, održanom u Narodnoj banci Srbije, proglašeni su pobednički timovi ovogodišnjeg "Case Study Show"-a. Kompanija "Nestle" proglasila je tim +1 za pobednički. Članovi tima: Jovana Stojanović, Igor Jovanović, Luka Jakovljević i Sanja Garčević, osvojili su prakse u kompaniji "Nestle" kao nagrade.

Kompanija "Coca Cola Hellenic" proglasila je tim "Slučajni studenti" za pobednički. Članovima tima: Andrija Bogunović, Tijana Bogdanović, Nina Brajdić, Ivana Brkić, kompanija će pružiti priliku da organizuju specijalni događaj koji su osmislili. "Exit" festival je obezbedio četiri karte za pobednički tim kompanije "Coca Cola Hellenic" za ovogodišnji festival.

Kompanija "Devana Technologies" proglasila je tim MVP za pobednički. Članovi tima: Damir Đorđević, Jana Kurtić, Stefan Vujović, Milica Brkić, imaće priliku da impelmentiraju svoju ideju zajedno sa manage WP timom u oviru prakse u kompaniji.

Kompanija "Infobip" proglasila je tim "Puzzle" za pobednički. Članovima tima: Milenko Radonić, Sofija Krneta, Nenad Radovanović, Filip Krstev, kompanija je omogućila da uđu u finalni proces selekcije za zaposlenje.

Kompanija "Henkel" je proglasila dva tima 3 + jedna i "4 elementa" za pobedničke. Članovima tima 3 + jedna: Bojana Kovačević, Velizar Stefanović, Luka Pavlović, Branislav Bandić; kao i tima "4 elementa": Andrija Šuberić, Jelena Mijušković, Dino Spasovski, Sunčica Stojanović, kompanija je omogućila direktno učešće na intervjuima za praksu bez prethodnog prolaska kroz process predselekcije, kao i par dana boravka u kompaniji gde će se upoznati sa procesom rada kompanije u timovima. Opština Voždovac je članovima pobedničkih timova obezbedila karte za koncert Marije Šerifović koji je bio održan u TC "Stadion" 11. maja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.