NavMenu

U "Buhi" pripreme za Šekspirov "San letnje noći"

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 12.05.2014. 19:12
Komentari
Podeli

U pozorištu "Boško Buha" počele su probe za predstavu "San letnje noći" Viljema Šekspira u režiji Đurđe Tešić, a premijera će biti na Večernjoj sceni 13. oktobra, na Dan "Buhe", najavio je v.d. upravnika tog teatra za decu i mlade Milorad Mandić.

- To je za nas veliki projekat. Ova komedija je veoma popularna na svestkim i domaćim scenama i ponosni smo što smo uspeli da okupimo tako dobru autorsku i glumačku ekipu, koja uliva poverenje da će se u našem pozorištu deseti još jedna scenska čarolija, jer "San letnje noći" ne sme da bude ništa manje od toga - rekao je on na konferenciji za novinare.

Mandić je dodao da realizaciju pomaže prijatelj kuće "Dunav osiguranje" i da će ta kompanija od sledeće sezone osiguravati svakog posetioca "Buhe", verovatno na novoj adresi - u Ustanovi kulture "Vuk", dok traje rekonstrukcija matčne scene na Trgu republike.

Predstava se radi prema prevodu Velimira Živojinovića. Dramaturg je Milena Depolo, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, kompozitor Vladimir Pejković, koreograf Nebojša Gromilić, za scenski pokret zadužen je Damjan Kecojević, a za scenski govor dr Ljiljana Mrkić Popović.

U ansamblu su Nebojša Glogovac, kao gost, Andrijana Oliverić, Dejan Dedić, Nemanja Oliverić, Ivan Mihailović, Uroš Jovčić, Jovana Stojiljković, Jelisaveta Karadžić, Dragoljub Denda, Draga Ćirić, Branislav Platiša, Vladimir Tešović, Vladan Dujović, Stefan Bundalo, Aleksandar Milković, Bora Nenić, Teodora Živanović.

Depolo je podsetila da je poslednja postavka "Sna letnje noći" u "Buhi" bila 1991. godine u režiji Jagoša Markovića.

- Ta predstava je nagradjivana i dugo izvodjena, nadamo se da će tako biti i sa novom verzijom. Još nemamo ceo koncept, ali znamo da će biti mnogo mašte i igre, što ovaj komad apsolutno zahteva - rekla je ona.

Tešićeva je zahvalila upravniku što se "usudio da u ova nemila vremena za kulturu radi Šekspira".

- Konkretni komad smo odabrali jer predstavlja veliku pohvalu ljubavi i to na vrlo maštovit način. Ovaj projekat traži puno entuzijazma, koji je možda i besmislen imajući u vidu stanje u kulturi, ali to je naš način rada - dodala je rediteljka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.