NavMenu

Stala rekonstrukcija Oficirskog doma u Nišu

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 08.05.2014. 09:50
Komentari
Podeli

Oficirski dom NišOficirski dom Niš
Zbog "nepredviđenih radova" i neažurnosti Ministarstva regionalnog razvoja, rekonstrukcija Oficirskog doma u Nišu je zaustavljena, tvrde u Direkciji za izgradnju grada, a obeležavanje stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata dovedeno je u pitanje.

U avgustu prošle godine, kada su radovi krenuli, najavljeno je da će sve biti gotovo do Nove godine, a onda je zbog očuvanja fasade rok za završetak pomeren za 1. mart 2014.

Međutim, kako kažu u Direkciji za izgradnju Niša, novi problemi potpuno su zaustavili radove na rekonstrukciji.

- Pojavile su se neke trule grede koje moraju da se menjaju. One nisu bile uočene u startu. Takođe, radnici su u potkrovlju pronašli zaostali šut od nekih ranijih rekonstrukcija, koji očigledno nije odvožen, nego je skladišten na tavanu - kažu u Direkciji.

U ovom preduzeću, koje vrši nadzor nad radovima u Oficirskom domu, kažu da je to zahtevalo ponovno probijanje roka i da je za to trebalo saglasnost da da Ministarstvo regionalnog razvoja, koje finansira jedan deo rekonstrukcije.

- Izvođač je uredno poslao zahtev Ministarstvu, sa obrazloženjem, za produžetak roka, ali do danas odgovora iz Ministarstva nema i radovi su jednostavno stali - objašnjavaju u Direkciji.

Da stvar bude gora, Ministarstvo regionalnog razvoja, sa ovim nazivom, ne postoji u novoj Vladi Srbije.

Za sada se ne zna kada će rekonstrukcija biti nastavljena, a neizvesno je i da li će ovaj objekat biti spreman za 28. jul kada bi trebalo da se obeleži stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata.

Naime, kako je ranije najavljivao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, planirano je da ovaj jubilej bude obeležen i u novoj sali Oficirskog doma, gde je u vreme rata zasedala Narodna Skupština.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.