Izvor: eKapija | Nedelja, 04.05.2014.| 22:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lanac hipermarketa "Lulu" iz Emirata zainteresovan za srpsko voće i konditore

Tokom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, delegacija Privredne komore Srbije (PKS) razgovarala je sa generalnim direktorom vodećeg lanca hipermarketa u tom regionu - "Lulu", Saifeom T. Rupavalom, o mogućnostima saradnje sa srpskim dobavljačima. Emiratski hipermarket zainteresovan je za plasman svežeg, sušenog voća i konditorskih proizvoda iz Srbije, saopšteno je na sajtu PKS.

Predstavnici tog hipermarketa, koji, kako se navodi, ima više od 110 prodajnih objekata i oko 600.000 kupaca dnevno, posetiće Srbiju u okviru delegacije UAE.

- Srbija i Emirati imaju mnogo prostora za proširenje zajedničkih privrednih aktivnosti i promocije na trećim tržištima, zaključeno je u razgovorima predsednika PKS Željka Sertića sa vodećim privrednicima u komorama Šardže i Dubaija.

Tokom radne posete srpske delagacije Emiratima konstatovano je da su privrednici u svim emiratima zainteresovani da sa partnerima iz Srbije istraže mogućnosti za investicije, zajedničke poslove i izvoz na trećim tržištima, saopštila je Privredna komora Srbije.

Predsedavajući Privredne i industrijske komore Emirata Šardža, Abdala Sultan Al Ovais, i prvi potpredsednik Privredne komore Emirata Dubai, Majid Hamad Al Shamsi, istakli su veliki interes privrednika ta dva Emirata da investiraju u Srbiji.

Predstavnici komora su, kako je navedeno, ukazali da treba iskoristiti sve oblike poslovne saradnje i pronaći dobre tržišne niše, u obostranom interesu.

Na sastanku sa rukovodstvom Federacije Privredne komore UAE i Privredne komore Abu Dabija prvi potpredsednik i lider ekonomskog komiteta komore Abu Dabija, Halfan Saeed Al Kabi, ocenio je da je predstojeća poseta delegacije privrednika UAE Srbiji, dobra prilika da se istraže poslovne mogućnosti u Srbiji.

Privredna komora Abu Dabija informisaće svoje članove, više od 100.000 kompanija, o prednostima ulaganja u Srbiji, a na sajtu komore biće postavljena i prezentacija.

Predsednik PKS predao je, radi usaglašavanja, nacrt sporazuma o osnivanju Zajedničkog poslovnog saveta PKS i Federacije privrednih komora UAE pomoćniku generalnog sekretara te federacije, Muhamedu Al Nuemiju. Potpisivanje sporazuma očekuje se tokom posete privredne delegacije UAE Srbiji, od 19. do 22. maja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.