NavMenu

Otvoren zatvoreni bazen u banji "Termal" u Vrdniku

Izvor: eKapija Subota, 03.05.2014. 09:27
Komentari
Podeli

(Foto: vojvodina.gov.rs)
U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Termal" u Vrdniku kod Iriga završeno je renoviranje zatvorenog rekreativnog bazena. U rekonstrukciju najvećeg bazenskog kompleksa sa termalnom vodom u Srbiji, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo uložio je 38,5 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Termal" u sredu (30. aprila 2014. godine) posetili su predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović, direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, predsednik opštine Irig Vladimir Petrović i direktor SB "Termal" Zoran Bošnjak.

(Foto: vojvodina.gov.rs)

Bojan Pajtić objasnio je da je za rekonstrukciju hidro-bloka u Vrdniku izdvojeno 20 miliona dinara, te da on sada zadovoljava standarde lečenja u 21. veku. On je najavio da će tokom leta biti izgrađen i dečji bazen, a u naredna dva meseca gradiće se i putna mreža oko banje, čime se podiže prestiž Vrdnika, ali i realizuje strategija razvoja Fruške gore, koja je sve privlačnija i stranim turistima.

Hidro-blok u SB "Termal" (Foto: vojvodina.gov.rs)Hidro-blok u SB "Termal"

Rekonstrukcija bazena počela je u februaru 2014. i završena je u predviđenom roku od 75 dana. Rekonstruisani zatvoreni bazen sa termomineralnom vodom (dimenzija 30 puta 16 metara), u potpunosti ispunjava svoju namenu i korisnicima pruža mnogobrojne usluge kao što su: rekreacija, obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja za decu školskog uzrasta, akvaaerobne vežbe za poboljšanje opšteg stanja zdravlja kao i očuvanja zdravih životnih navika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.