NavMenu

U Kragujevcu predstavljena Studija izvodljivosti regionalne laboratorije

Izvor: eKapija Subota, 26.04.2014. 11:15
Komentari
Podeli

U petak (25. aprila 2014. godine) u RPK Kragujevac je održan sastanak povodom završetka projekta "Studija izvodljivosti regionalne laboratorije", koji je realizovan u okviru poziva Ministarstva finansija. Predstavnicima medija i privrednih društava, članicama Regionalnog automobilskog klastera Centalne Srbije, rezultate projekta predstavili su Predrag Lučić, potpredesednik RPK Kragujevac i Saša Ćurčić, projekt menadžer u RPK Kragujevac.

Projekat, koji je trajao 8 meseci, sprovela je Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a projektni tim koji je realizovo studiju je sastavljen od članova Zastava tim eksperata i zaposlenih u Regionalnoj privrednoj komori Kragujevac. Glavni zaključak Studije, koja će biti prosleđena nadležnom Ministarstvu na dalje razmatranje, je da je neophodno osnivanje laboratorije u kojoj će biti moguće ispitivanje karakteristika materijala od metala.

Ovom prilikom najavljeno je i održavanje 5. Foruma SEE Auto Compo Net 2014, koji će se ove godine održati 14. i 15. maja u hotelu "Šumarice". Na ovogodišnjem Forumu partner zemlja je Mađarska i očekuje se, pored predstavnika domaćih privrednih društava, i prisustvo velike delegacije privrednika iz Mađarske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.