Izvor: eKapija | Petak, 25.04.2014.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji 26. aprila

(Foto: Beograd.rs)

U subotu, 26. aprila, u 12 časova, Turistička organizacija Beograda organizuje svečano otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji.

Umetnički i zabavni program biće organizovan na dve lokacije: kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića, dok će se duž cele Skadarske ulice smenjivati raznovrsni sadržaji.

Ovom prilikom posetiocima i medijima će se obratiti v.d. direktora Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović i predsednik opštine Stari grad, Dejan Kovačević, a čast svečanog podizanja skadarlijske zastave je ove godine pripala glumcu Svetislavu Gonciću.

Atmosferu boemske Skadarlije dočaraće dame i gospoda odevena u građanske kostimime sa početka 20. veka, dok će duže cele ulice likovni umetnici slikati i izlagati svoje radove.

Ispred galerije Monmartr biće organizovana umetnička radionica pod nazivom "Ponesite svoje fotografije i uramite ih", a gostovanjem galerije Babka iz Kovačice u Skadarliji će se naći umetnički predmeti slikara naivaca: tikve, šamlice, minijature…

U organizaciji Centra za ekserimentalnu umetnost, pozivaju se najmlađi da učestvuju u radionici za decu, na kojoj će slikati motive Beograda.

U donjem delu Skadarske ulice biće postavljeno 20 oslikanih tezgi JP "Beogradske pijace", na kojima će se tokom letnje sezone prodavati suveniri. Skadarlijski restorani i kafei će, kao i tokom cele godine, spremno dočekati goste sa svojom gastronomskom i kulturno umetničkom ponudom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.