NavMenu

Siniša Mali novi gradonačelnik Beograda

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.04.2014. 19:23
Komentari
Podeli

Siniša Mali (Foto: beograd.rs)Siniša Mali
Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su u četvrtak veče (24. aprila 2014. godine) Sinišu Malog za novog gradonačelnika Beograda.

Za Malog, koga je kandidovala SNS, glasalo je 79 odbornika od 94 koji su učestvovali u glasanju.

Za njegovog zamenika izabran je Andreja Mladenović iz Demokratske stranke Srbije, a Mali će za gradskog menadžera predložiti Gorana Vesića, koji je obavljao funkciju sekretara Privremenog organa Beograda.

Novi gradonačelnik Beograda izjavio je u prvom obraćanju odbornicima u Skupštini grada da je pred novom vlašću veliki posao, uz poruku da će on biti gradonačelnik svih Beograđana, ne samo onih koji su glasali za listu na kojoj je on bio.

Rekao je da je poznat kao čovek koji sluša i prihvata savete, kao i da veruje da će novi tim opravdati očekivanja koja su pred njega postavljena.

- Hvala svim odbornicima na ukazanom poverenju, opoziciji na konstruktinoj raspravi - rekao je Mali.

Obrazlažući svoj program prethodno, Mali je rekao da će prvi prioritet nove vlasti u Beogradu biti konsolidacija gradskih finansija koja će se sastojati u agresivnim merama štednje, smanjenju neposrednih troškova i podsticanju investicija i zaposlenosti.

Mali je naveo da će među prioritetima biti i povećanje efikasnosti gradske uprave, kao i vođenje odgovorne socijalne politike.

U utorak je konstituisan gradski parlament izborom predsednika i sekretara Skupštine grada, njihovih zamenika i verifikacijom mandata odbornika.

Odbornici su za predsednika gradskog parlamenta izabrali socijalistu Nikolu Nikodijevića a za njegovu zamenicu Andreu Radulović iz redova naprednjaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.