Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.04.2014.| 08:48

Dubravka Kovačević Subotički nova predsednica opštine Pećinci

Dubravka Kovačević Subotički
Opština Pećinci je dobila novo opštinsko rukovodstvo. Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Pećinci za predsednicu opštine izabrana je dr Dubravka Kovačević Subotički, lekar specijalista za plućne bolesti, prva sa liste Srpske napredne stranke na martovskim izborima, prenosi zvanični opštinski sajt.

Dr Kovačević Subotički je prethodne dve godine obavljala dužnost direktora pećinačkog Doma zdravlja i prva je žena na čelu opštine Pećinci od njenog formiranja 1960. godine.

Za njenog zamenika izabran je dosadašnji načelnik Odeljenja za budžet i finansije diplomirani ekonomista Zoran Vojkić.

- Izuzetno mi je velika čast što sam izabrana na ovu funkciju i nadam se da ću opravdati ukazano poverenje. Novo opštinsko rukovodstvo nastaviće putem koji je zacrtan u prethodne dve godine – putem unapređenja kvaliteta života naših sugrađana kroz razvoj industrije, poljoprivrede i turizma. Vrlo brzo će biti skinuta i blokada u kojoj je opštinski račun zbog nasleđenih dugovanja bio proteklih godinu dana, što će nam olakšati realizaciju zacrtanih planova – izjavila je dr Kovačević Subotički.

Na funkciju predsednika Skupštine opštine Pećinci odbornici su izabrali diplomiranog ekonomistu Savu Čojčića, dosadašnjeg predsednika Privremenog organa opštine Pećinci. Za njegovog zamenika izabran je diplomirani menadžer Aleksandar Jovičić, a funkciju sekretara Skupštine opštine u naredne četiri godine vršiće diplomirana pravnica Jelena Mićić.

Na istoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća: Milan Mijailović, Borislav Maksimović, Ljubica Štetić, Maja Maksimović, Dušan Tešić, Živorad Gordić, Saša Arsić, Miroslav Uskoković i Nataša Ćirić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.