NavMenu

Pravna elita 19. maja u Beogradu

Izvor: B92 Utorak, 22.04.2014. 12:01
Komentari
Podeli

Domaći i strani ekspert debatovaće o novoj, atraktivnoj temi za pravnike - predviđanju i upravljanju pravnim rizicima na konferenciji u Beogradu 19. maja.

Na konferenciji "Predviđanje i upravljanje pravnim rizicima" govoriće strani pravnici među kojima su lider pravnog tima Olimpijskih igara u Londonu 2012 Tim Džouns (Freshfields Brickhaus, Derringer, London), Rikardo Ugarte (Winston&Strawn, Čikago) i Metju Voli (BLP, London).

U korporativnom panelu koji organizuje domaća kuća "Bojović&Partners" nastupiće Kris Braun (Norton, Rose, Fulbright, London), Ezer Čevahir (Cevahir Holding Istanbul), kao i predstavnik projekta "Beograd na vodi", a biće reči o javno-privatnim partnerstvima i pravnim specifikacijama u velikim projektima urbanog razvoja.

Predviđen je i interesantan krivičnopravni panel na temu "Upravljanje rizicima u postupcima ispred specijalnih sudova ili odeljenja za organizovani kriminal". Nastupiće ugledni krivičari Toma Fila iz Beograda i Anto Nobilo iz Zagreba, a očekuje se i učešće predstavnika Državnog tužilaštva.

Ovo će biti prvi put da u Srbiji eksperti kroz primere govore o tome kako se rpedviđa rizik i upravlja njime u različitim oblastima prava, što je, kako ističu organizatori postalo imperativ svakog pravnika u svetu danas.

"Rizici povezani s korporativnim upravljanjem, upravljanje i odnos s klijentima u advokatskim kancelarijama i društvima, radni odnosi, kolektivni ugovori, koncesije, dozvole, standardi građenja – u savremenom svetu sistemski se rešavaju. Svaki rukovodilac organizacije, bez obzira je li to kompanija, advokatska kancelarija ili lider u javnoj instituciji, treba da ima tačan pregled pravnih rizika s kojima se organizacija suočava, da ih prati i da se s njima suočava, u trenutku njihovog nastajanja", navode oragnizatori.

Konferenciju organizuje "AKADEMIK za obuke i konferencije", koji, kao deo regionalnog projekta "Upravljanje pravnim rizicima", organizuje seriju pravnih konferencija na temu upravljanja pravnim rizicima koje okupljaju vrhunske svetske, regionalne i domaće pravnike. Suorganizatori konferencije su Advokatska komora Srbije, Ing-pro i Novi Astakos.

Konferencija se organizuje u Kristalnoj dvorani hotela "Hyatt Regency" 19. maja, a očekuje se oko 500 pravnika iz Srbije i regiona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.