NavMenu

Nikšićka "Trebjesa" distribuira belgijska piva

Izvor: Vijesti Sreda, 16.04.2014. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: Vijesti.me)
Nikšićka pivara "Trebjesa" počela je sa distribucijom belgijskih piva "leffe brune", "leffe blonde" i "hoegaarden", koja se prodaju u više od 60 zemalja u svijetu.

- Distribucijom ovih, širom sveta poznatih brendova, pružili smo mnogo veći izbor našim potrošačima i mogućnost uživanja u autentičnim belgijskim pivima. Tradicija "leffe" i "hoegaarden" piva, duga nekoliko vekova, uz proizvodnju u starim manastirskim kompleksima, daje ovim pivima notu prestiža, u kojoj sada možemo da uživamo i u Crnoj Gori - kazala je Natalija Milić, menadžerka korporativnih komunikacija u "Trebjesi".

"Leffe" piva, koja su se prvi put pojavila 1240. godine, proizvode se u jednom manastirskom kompleksu u Belgiji. Sadrži 6,5% alkohola a svoju posebnost duguje korišćenju pržene sladovine, koja mu daje tamno braon boju i blago slatki ukus.

Prvo svetlo pivo iz porodice "Leffe" je "leffe blonde" koga odlikuje suv, voćni i pomalo začinjen ukus, upotpunjen laganom slatkastom aromom slada.

U malom belgijskom selu Hoegaardenu je 1445. godine napravljeno pivo koje je poznato po ravnoteži tradicionalnih pivskih namirnica sa dodatkom korijandera, narandžine kore i bilja, što ga čini savršenim za letnje dane. "Hoegaarden" je jedino pivo koje je osvojilo četiri uzastopna zlata na "World Beer Cup", najprestižnijem takmičenju piva u svetu. Sadrži 4,9% alkohola i prvo je pivo pomenute pivare koje spada u grupu belih piva, nefiltrirano i zato ima mutan izgled.

Iz pivare "Trebjesa" saopštili su da su ponosni što su crnogorskim ljubiteljima piva ponudili i neke od najpoznatijih brendova iz zemlje poznate po pivarskoj industriji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.