NavMenu

Privredna komora Srbije i Pokret za zaštitu potrošača zaključili ugovor o saradnji

Izvor: Tanjug Sreda, 31.01.2007. 09:52
Komentari
Podeli

Pokret za zaštitu potrošača Beograda i Privredna komora Srbije potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, kojim će program uporednog ocenjivanja kvaliteta proizvoda biti proširen na celu zemlju.

Predsednik Pokreta potrošača Petar Bogosavljević rekao je da će se raditi dva istraživanja mesečno na području cele Srbije, a sporazum će posebno pružiti podršku programu PKS "Srbija bez genetski modifikovane hrane".

Predviđeno je da Pokret potrošača bude akreditovan kod domaćih i inostranih akreditacionih tela za senzorne analize i da se u skladu s tim obezbedi obuka za stručnjake koji će to raditi.

Buduća istraživanja Pokret potrošača finansiraće sa 40%, PKS sa 25% i Vlada Srbije i lokalna samouprava sa 35%o. Saradnja sa PKS obuhvata i sve druge vidove aktivnosti, kao što su savetovanja, konferencije, obrazovanje i izrada predloga novog Zakona o zaštiti potrošača.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.